Notícies i comunicats

03/04/2014

Girona acull per 1a vegada la reunió anual de la principal associació internacional d'organitzadors de congressos

Els organitzadors més importants del sector del turisme de negocis lloen els atractius de la ciutat i l'obertura que ha suposat l'arribada del TAV.

Font: Comunica

El Palau de Congressos de Girona acull fins demà dijous l’Assemblea General i la reunió anual del Capítol Ibèric de la International Congress and Convention Association (ICCA), la principal organització del món de les reunions internacionals. És la primera vegada que Girona recull una reunió internacional d’aquestes característiques. De la trobada, els organitzadors han lloat els atractius i serveis que els ofereix la ciutat i han destacat l’obertura que ha suposat l’arribada del TAV.

L’ICCA és l’associació internacional de centres de congressos i convencions amb més presència a nivell mundial. Va ser fundada l’any 1963, té la seu central a Amsterdam i és present a 85 països. Dins de l’ICCA, els països s’agrupen per capítols. El Capítol Ibèric integra Espanya i Portugal i reuneix 61 membres especialitzats en el turisme de negocis, entre els quals s’hi inclou, des de fa un any, la Fundació Palau de Congressos de Girona.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha assegurat avui que la celebració de l’Assemblea General i la reunió anual del Capítol Ibèric de l’ICCA és “una oportunitat magnífica per a la ciutat de Girona”. Per la seva banda, la presidenta del Capítol Ibèric de l’ICCA, Alexandra Torégao, ha assegurat que “Girona reuneix molt bones condicions per rebre esdeveniments internacionals perquè té tots els serveis necessaris per al turisme de negocis i, a més, amb el Tren d’Alta Velocitat està molt ben connectada”. En el mateix sentit, el vicepresident de ICCA World, Juan José García, ha destacat que “Girona té un compromís molt ferm amb el segment de turisme de negocis” i ha lloat “els serveis i atractius de la ciutat que, sumats a les seves dimensions, la fan molt atractiva per atreure la celebració de tot tipus de congressos”.

Durant els dies del congrés, els participants tenen l’oportunitat de conèixer les instal·lacions del Palau de Congressos, així com espais singulars i emblemàtics de Girona com són la Casa Masó, el pati del Museu dels Jueus, la Catedral i Sant Pere de Galligants.

Entre les activitats promocionals que s’han dissenyat els participants tindran l’oportunitat de poder veure aquest vespre un muntatge en viu de Girona, Temps de Flors durant el sopar de gala del congrés que se celebrarà a Sant Pere de Galligants i on hi actuarà també la coral Geriona.

Els 78 participants inscrits a la trobada procedeixen de Madeira, Lisboa, Porto, Algarve, Lisboa i Açores, en el cas de Portugal, i de Màlaga, Sevilla, València, Madrid, Pamplona, Donosti, Gijón, Barcelona i Girona, en el cas de l’Estat espanyol. A més, estaran acompanyats per membres de ICCA Corporate Holanda. Segons han destacat els organitzadors, les dades d’assistència de la trobada de Girona suposen un rècord en les reunions que el Capítol Ibèric organitza.

 

Congrés ICCA

Pel que fa al programa científic del congrés, destaca la celebració d’un workshop amb 10 membres dels comitès directius d’associacions mèdiques internacionals que són els que decideixen les destinacions on celebrar els seus congressos. Coralí Cunyat ha destacat que “aquestes deu persones podran descobrir de primera mà els atractius de Girona i les facilitats que el Palau de Congressos, la Fira de Girona i l’Ajuntament de la ciutat ofereixen al turisme de negocis i reunions”.

En el congrés, també es tractaran qüestions com les xarxes socials i el seu paper en el negoci de reunions, les tendències en el turisme i el potencial de la indústria de reunions o les noves formes d’utilitzar l’espai en els centres de conferències, entre altres. A més, comptarà amb la participació d’empreses de prestigi catalanes que presentaran les seves experiències com Celsa, Damm i Sorin.

Coincidint amb el dia internacional de l’autisme, ahir a la nit durant la inauguració del Congrés, es va celebrar un acte solidari i participatiu a la Plaça del Vi de Girona, on el color blau, que simbolitza l’autisme, hi va ser molt present. A més, demà divendres, l’últim dia del Congrés, els participants visitaran la Fundació Autisme Mas Casadevall de Serinyà, on podran conèixer i viure de primera mà el treball de la Fundació.

El disseny del programa de l’Assemblea General i de la reunió anual ha anat a càrrec de l’ICCA Iberian Chapter i de la Fundació Palau de Congressos. La trobada compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Girona, Catalunya Convention Bureau i Costa Brava Girona Convention Bureau.

 

L’ICCA

La International Congress and Convention Association (ICCA), creada el 1963 per un grup d’agències de viatges, és la comunitat mundial més gran de la indústria de reunions. El punt fort de l’ICCA és l’oportunitat de negoci que ofereix als seus membres perquè disposa de la major base de dades sobre els congressos del sector associatiu que se celebren arreu del món.

Compta amb una xarxa de més de 950 proveïdors de la indústria de les reunions internacionals amb membres de 88 països, a més de tenir oficines als Països Baixos, Malàisia, EUA i Uruguai. Els planificadors de reunions internacionals troben en l’ICCA solucions per a tots els objectius de l’esdeveniment: selecció del local, assessorament tècnic, assistència en el transport, planificació de la convenció completa o serveis especials.

Gràcies a la unió de forces entre els membres de l’ICCA d’Espanya i Portugal, es va crear el Capítol Ibèric de l’ICCA. Des de la seva fundació, l’objectiu d’aquesta secció ha estat la captació de nous congressos i esdeveniments en aquests dos països. Entre Espanya i Portugal, l’ICCA compta amb 61 membres que cobreixen totes les àrees de gestió de conferències, des dels espais, hotels, línies aèries... Cada any la celebració de la reunió anual s’alterna entre els dos països, i aquest any la ciutat escollida ha estat Girona.  
 

MÉS INFORMACIÓ
www.gironacongressos.org
www.iccaworld.com/dbs/iberianchapter/

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)