Notícies i comunicats

07/04/2014

Una ofrena floral al riu Onyar, acte central del Dia Internacional del Poble Gitano

La commemoració es fa demà, a les 19 h, en el marc de la Setmana Cultural del Poble Gitano.

En el marc del programa Integrant Accions del Sector Est, coordinat per l’Ajuntament de Girona, des d’avui fins dissabte tindrà lloc la Setmana Cultural del Poble Gitano. L’acte central de la commemoració tindrà lloc demà, Dia Internacional del Poble Gitano, amb una ofrena floral al riu Onyar que es farà a les 19 h. Es tracta d’una cerimònia que el col·lectiu gitano porta a terme arreu del món i que consisteix a llençar pètals de flors (com a símbol de llibertat, itinerància i èxode) per recordar els avantpassats i les víctimes de persecucions i genocidis.

A banda d’aquest acte, a proposta dels veïnes i veïnes de Font de la Pólvora i comptant amb la seva participació s’han programat un seguit d’activitats formatives, culturals i festives per “donar a conèixer i reconèixer els símbols, la cultura i els valors del poble gitano presents a la població gironina, tot actualitzant la seva imatge, sovint influenciada per tòpics i prejudicis”, tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Entre les activitats programades, que tenen com a objectiu mostrar les aportacions de persones gitanes a la societat i a la cultura, destaquen la presentació del documental Kaló d’aquí, aquest vespre al Centre Cívic Onyar; l’exposició “Com tu”, que es podrà visitar al mateix centre cívic, o la mostra de cuina gitana i el concert, que es faran dissabte al migdia al mercat de la Devesa. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)