Notícies i comunicats

10/04/2014

L'Ajuntament de Girona ofereix eines per facilitar la selecció de personal al sector comerç

El Workshop es referma com una efectiva eina per facilitar la selecció de personal tant per a les empreses que treballen a la ciutat com per als/les demandants d'ocupació

Font: Ajuntament de Girona

Ahir al matí va tenir lloc al centre cultural La Mercè la segona edició del Workshop de comerç impulsat des de l’Ajuntament de Girona; en aquesta jornada de treball es van posar en contacte empreses del sector de comerç que treballen a la ciutat, amb persones demandants d’ocupació usuàries del Servei Municipal d’Ocupació que d’acord al seu perfil professional han estat pre-seleccionades a partir de la borsa de treball que gestiona el servei, i que volen desenvolupar la seva activitat professional dins d’aquest sector.

En aquesta jornada s’han dut a terme 244 entrevistes laborals entre 41 persones demandants d’ocupació i 11 empreses gironines de comerç. Els bons resultats d’aquestes entrevistes permeten preveure possibles insercions laborals a curt i mig termini, atenent a les necessitats de personal per part de l’empresariat del sector, derivades, d’una banda, del canvi d’estació i el consegüent impuls de l’activitat comercial, especialment en el sector tèxtil, i de l’altra, de la proximitat en el temps d’esdeveniments que propicien un augment en els fluxos de clientela, com ara Temps de Flors.
Algunes empreses tornen a participar en aquesta jornada, que és la segona edició del Workshop de comerç organitzat per l’Ajuntament de Girona, com són les empreses Sephora, Peacok i Guanter, perquè tal com va declarar el Sr. Joaquim Gubau, responsable de les 13 botigues Peacock “repetim l’experiència per ser molt útil per poder entrevistar en un sol matí moltes persones per reforçar campanyes com poden ser la de l’estiu i l’èxit de la jornada és poder marxar amb 3 currículums interessants amb qui ampliarem l’entrevista”.

També han participant les empreses Doble D, Joguines Mili, Calçats Giralt, Casa Moner, Aldi, Lidl, Eurofirms i Abacus.

Tal com han manifestat la Lluïsa Yangüela i Carme Martínez, responsables de la Cooperativa Abacus “la jornada ha estat molt interessant per cobrir vacants per campanyes tot i tenir en compte que el nostre personal també són socis de la cooperativa i això implica que el perfil de persones sigui molt determinat. Estem molt satisfetes de l’acció i algun candidat segur que pot resultar interessant”.
Segons declaracions de la tinenta d’alcalde regidora de Promoció i Ocupació Marta Madrenas, l’Ajuntament de Girona “aposta per facilitar plataformes mitjançant les quals facilitar el primer pas per a la selecció de personal efectiva i d’aquesta manera afavorir l’accés a l’ocupabilitat a demandants d’ocupació En aquest sentit, el Workshop ha estat l’escenari ideal per optimitzar el temps i les necessitats tant de les empreses que cerquen personal qualificat, com dels demandants d’ocupació amb perfils específics en el sector”.

En la mateixa línia, la Sra. Fina Cubero, responsable de l’oficina de Girona d’Eurofirms, va manifestar, “No coneixíem el format de Workshop i ens ha resultat molt interessant per fer seleccions de personal, ha estat una experiència molt positiva i repetiríem si es torna a fer” i afegeix en Sergi Muñoz, selector de la mateixa oficina “ha estat molt interessant tant pels candidats com per les empreses per poder fer moltes entrevistes pre-seleccionades en un mateix sector, com és el comerç”.

Els demandants d’ocupació van destacar el fet de poder tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer les empreses de manera personal, mostrant el seu interès i afany de treball directament i no només a través del currículum, i poder gaudir d’un tracte personalitzat, fet que contribueix a optimitzar els processos d’autoestima i motivació de les persones en situació d’atur davant de l’objectiu d’aconseguir una contractació laboral.

Segons va manifestar la Sra. Sofia Omarova, participant de la selecció “és una porta que se’m pot obrir en la meva recerca de feina i hi ha alguna empresa que ofereix el que vaig estudiar jo i crec que podria tenir opció”.

En la mateixa línia, la Sra. Anna Perich, va expressar que, “és una oportunitat molt interessant per les persones que busquem feina en el sector de comerç per poder fer moltes entrevistes en un temps molt curtet i poder anar al gra i entrar a seleccions sigui per campanyes o bé en borses”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)