Notícies i comunicats

11/04/2014

Música, història i patrimoni es fusionen de nou en el Festival Nits de Clàssica de Girona

Del 25 de juny al 13 de juliol, el festival Nits de Clàssica farà de la ciutat de Girona un referent musical de clàssica en el nostre país.

Girona és ciutat de Festivals: del 25 de juny al 13 de juliol tindrà lloc a la ciutat de Girona la tercera edició del Nits de Clàssica, una proposta artística eminentment clàssica, en un entorn tan únic i singular com és el Barri Vell de Girona i que té per objectiu complementar l’oferta cultural d’estiu a la ciutat. El festival, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, està integrat per 13 concerts, tots ells amb artistes indiscutibles del panorama internacional, i també de casa nostra, que faran de la ciutat de Girona pas obligat i referent musical del nostre país.

La presentació del festival ha estat presidida per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha destacat “com en tres anys, ja es pot dir que Nits de Clàssica és una proposta consolidada i un referent en el panorama de la música clàssica del nostre país”. Xavier Soy, diputat de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, ha reivindicat les “comarques gironines com un exemple pel que fa a l’organització d’esdeveniments culturals” i finalment, Víctor Garcia ha explicat que amb aquesta nova edició “oferim 13 perles que ens posen al nivell de festivals de petit format d’altres ciutats europees”.

Nits de Clàssica es fonamenta en els següent propòsits artístics: la màxima qualitat artística, on es pretén que cada concert sigui una experiència sensorial única; els grans noms del circuit internacional i nacional, Girona acollirà alguns dels músics més destacats en el seu gènere; espais de gran bellesa i interès patrimonial de la ciutat, que obren les seves portes en ocasió dels concerts; compromís envers la música antiga i contemporània, revisitant obres fonamentals del repertori, des del Renaixement fins a l’actualitat i oferint estrenes de creadors actuals; músics de casa i captació de públic jove, a través de la proposta Festival Off on formacions de casa nostra, propostes fresques i joves talents, tenen ocasió de fer la seva presentació en públic.

Les entrades es poden adquirir a partir d’avui mateix, 11 d’abril, a través dels canals habituals: www.auditorigirona.org, telèfon 902 091 722 o a les taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)