Notícies i comunicats

11/04/2014

L'Ajuntament i el sector comercial consensuen els canvis dels dies festius d'obertura comercial

A la reunió celebrada avui entre l'Ajuntament de Girona i les associacions i el sector comercial de la ciutat, s'ha acordat de forma unànime establir els diumenges 11 de maig i 14 i 28 de desembre com a festius d'obertura comercial

(c) Jordi S. Carrera

A la reunió celebrada avui entre l’Ajuntament de Girona i les associacions i el sector comercial de la ciutat, s’ha acordat de forma unànime establir els diumenges 11 de maig i 14 i 28 de desembre com a festius d’obertura comercial.

La Generalitat de Catalunya regula cada any el calendari de festius que els establiments comercials poden obrir. Enguany s’ha establert que el nombre de diumenges i festius d’obertura comercial és de 10 l’any. D’aquests dies, dos han de ser escollits per cada municipi en funció del seu interès per determinades dates i alhora també es permet canviar la data de dos festius més estipulats per la Generalitat.

A partir de la reunió celebrada aquest migdia entre els representats dels sector comercial i la regidoria de Turisme i Comerç, encapçalada per Coralí Cunyat, s’ha acordat que les dues dates d’obertura de conveniència municipal seran els diumenges 14 i 28 de desembre. I d’altra banda, es canviarà també el 12 d’octubre (festiu preestablert) pel diumenge 11 de maig. Un cop doncs consensuades aquestes propostes, dilluns es portaran a aprovació al Ple Municipal.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, es mostra satisfeta amb l’acord arribat ja que demostra “la gran implicació del sector del comerç amb unes dates tant assenyalades com és Temps de Flors”. Cunyat també ha remarcat que el fet d’obrir un diumenge enmig de Temps de Flors “multiplica l’atractiu de la ciutat, que rep de la millor forma els milers de visitants que passegen per Girona aquest dia”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)