Notícies i comunicats

25/04/2014

S'obre una nova convocatòria de les beques de la Fundació Joan Bruguera de Girona

Les sol·licituds per optar-hi es poden presentar fins al 31 de maig

L’Ajuntament de Girona ha obert una nova convocatòria de les beques de la Fundació Joan Bruguera. Es convoquen dues beques, per un import total de 12.000 euros, destinades a fer estudis d’especialització i/o treballs d’investigació mèdica a la Universitat de Montpeller o en qualsevol de les universitats o centres de recerca de caràcter públic de Catalunya de cara al curs 2014-2015. Les sol·licituds per optar a les beques es poden presentar fins al 31 de maig i s’han d’adreçar a l’Ajuntament de Girona.

La Fundació Joan Bruguera de Girona és una fundació cultural i docent que té com a propòsit avançar en l’excel·lència en el camp de la recerca i la innovació mèdiques. El Patronat de la Fundació està format per representants de l’Ajuntament de Girona, del Col·legi de Metges de Girona i de la Universitat de Girona.

Aquesta fundació, revalidada per escriptura pública autoritzada el 1983, té el seu origen en el testament atorgat per Joan Bruguera l’any 1452, i va ser instituïda per la Reial Ordre de 10 de setembre de 1927 del Ministeri d’Instrucció. El metge gironí Joan Bruguera va exercir durant un llarg període de temps a la ciutat francesa de Montpeller i va deixar en testament, el 1452, 800 escuts d’or i altres béns per tal que servissin de fons perquè dos estudiants de medicina de Girona cursessin els seus estudis a la Universitat de Montpeller. L’any 1464, la seva vídua va crear la Fundació i l’any 2014 se’n commemorarà el 550è aniversari.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)