Notícies i comunicats

29/04/2014

L'11 de maig, l'atletisme popular català té una cita a Girona

La carretera Barcelona, davant de Girocentre, repeteix com a lloc de sortida i arribada de la Mitja Marató i la Cursa Popular. El Corte Inglés incentiva la participació amb un val descompte de 12 € per a tots els inscrits.

Font: Ajuntament de Girona

Els dos principals objectius de l’Ajuntament de Girona i El Corte Inglés a l’hora de convocar unes noves edicions de la Mitja Marató i de la Cursa Popular Ciutat de Girona són arribar als 3.450 participants, i convertir la ciutat en la capital catalana de l’atletisme popular. Diumenge 11 de maig, a partir de les 9 h del matí, les minicurses infantils, en la novena edició, donaran el tret de sortida d’una magnífica jornada esportiva oberta a tothom. La 20a Mitja Marató i la 18a Cursa Popular, aquesta última, gratuïta, volen fomentar un any més la pràctica esportiva entre la població gironina.

Les inscripcions per a les dues proves ja es poden fer a l’estand situat a la planta baixa de Girocentre, i es tancaran el 9 de maig, a les 21 hores. Tant per a la Mitja Marató com per a la Cursa Popular, les inscripcions per Internet (www.girona.cat/curses_girona) es tanquen un dia abans, dijous 8 de maig. El preu de la inscripció per a la Mitja Marató (prova homologada per la Federació Catalana d’Atletisme) és de 16 €, com l’any passat. Aquest any, els guanyadors masculí i femení de la Mitja Marató obtindran 500 €, el segon i la segona classificada, 300 €, i els tercers classificats, 180 €. A més, els organitzadors atorgaran un premi de 150 € per al primer atleta local i hi haurà un bo de 300 € en cas que el primer home o dona rebaixi els rècords de la prova. L’organització xifra en uns 700 atletes l’objectiu de participació de l’edició 2014 d’aquesta mitja.

La divuitena edició de la Cursa Popular Ciutat de Girona, la més popular, també ja és a punt. Aquest any vol aplegar uns 3.000 atletes, que hauran de córrer per un atractiu circuit urbà de 10 quilòmetres pels principals carrers gironins, a partir de les 9.35 hores del diumenge 11de maig.

La cursa per als més menuts, la novena Minicursa, consta de quatre categories i també estrena circuits: barrufets (nascuts entre el 2008 i el 2010), prebenjamins (nascuts el 2006 i 2007), i alevins i benjamins (nascuts el 2002 i el 2005). La de benjamins i alevins, de 1.000 metres de recorregut, s’iniciarà a les 9 hores, mentre que a les 9.15 començarà la de prebenjamins i cinc minuts més tard, a les 9.20 h, la dels més petits, els barrufets. La distància d’aquestes dues darreres categories és de 500 i 250 metres, respectivament, i totes les inscripcions per a la Cursa Popular són gratuïtes. A més, El Corte Inglés obsequiarà tots els participants amb un val descompte de 12 €.

A banda de l'Ajuntament de Girona i El Corte Inglés, en totes les tasques d’organització hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Consell Esportiu del Gironès, el Club Atletisme Girona i el GEiEG. Per arribar a les 3.500 persones entre totes les proves, els organitzadors reforcen els atractius de la Cursa Popular amb premis especials per a les escoles de Primària i Secundària que tinguin més participants.  

NOTA DE PREMSA DE: El Corte Inglés. Departament de Relacions Externes i Comunicació

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)