Notícies i comunicats

31/05/2018

Es posa en marxa la nova estació de Girocleta de Sant Ponç

La parada està ubicada a l'avinguda de França i consta de 26 aparcaments.

Aquest matí s’ha posat en marxa la nova estació de Girocleta del barri de Sant Ponç, ubicada a l’alçada del número 38 de l’avinguda de França. Es tracta de la vintena parada del servei municipal de bicicletes a la ciutat i constarà de 26 aparcaments. 

Aprofitant l’estrena de la nova estació, han entrat en servei 15 bicicletes noves que se sumen a les que hi havia fins ara per arribar a la xifra de 225 bicicletes al carrer. Aquestes unitats es divideixen en els 535 aparcaments que hi ha distribuïts per tots els barris de la ciutat. 

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que “la nova estació suposa un pas important per la mobilitat global de la ciutat, ja que està ubicada al costat d’una zona d’aparcaments dissuasoris per a vehicles i amb molts serveis de ciutat importants a prop, com l’Hospital Josep Trueta”. 

Seguint amb la voluntat d’apropar el servei de Girocleta als diferents sectors, l’Ajuntament de Girona està treballant per estrenar aviat una nova parada al barri de Pont Major. 

Campanya per anar al Trueta amb bicicleta

Coincidint amb la posada en marxa de la nova estació de Girocleta a la zona de Sant Ponç, cal destacar que des de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta es porta a terme una campanya per promoure l’ús de la bicicleta per desplaçar-se fins al centre hospitalari tant entre el col·lectiu mèdic com administratiu o els pacients. L’Ajuntament de Girona ha col·laborat en la campanya amb el disseny del cartell. 

Més de 3.000 persones usuàries

El nombre d’usuaris i usuàries de Girocleta segueix augmentant dia a dia. En el primer trimestre del 2018, l’ús s’ha incrementat un 30% en relació amb el mateix període de l’any anterior i actualment ja hi ha 3.043 usuaris. 

Pel que fa a xifres màximes d'ús diari hi ha hagut 2.056 lloguers el 16 de maig, i 2.081 el 23 d'abril coincidint amb la diada, per tant ja s'han superat també els 1.900 de màximes de l'octubre de l'any passat. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)