Notícies i comunicats

19/09/2018

Girona programa més de 500 activitats culturals aquesta tardor

Un cicle de conferències amb motiu del desè aniversari del Bòlit. Centre d'Art Contemporani i la nova iniciativa "Novel·les audiovisuals" són dues de les propostes més destacades.

 Més de 30 programadors públics i privats de Girona oferiran un total de 515 activitats culturals aquesta tardor. Les propostes són per a tots els públics i es divideixen en els camps de les arts escèniques, la música, les arts visuals, els audiovisuals, la lectura, la ciència, les humanitats, el patrimoni i els museus. 

Una de les activitats més destacades d’aquesta tardor és el cicle de conferències que s’organitzarà al voltant del desè aniversari del Bòlit. Centre d’Art Contemporani, Girona. A partir del 18 d’octubre, es portaran a terme un total de deu conferències (una cada mes) per commemorar els deu anys de vida del Bòlit sota el lema “Repensant el futur del centre d’art”. 

L’octubre serà el mes de l’estrena de la proposta “Novel·les audiovisuals”, un cicle de conferències en el qual s’analitzarà la relació entre la literatura i la ficció seriada partint de la idea que les sèries televisives es poden considerar una evolució audiovisual del que van ser les novel·les de fulletó de finals del segle XIX. El cicle està organitzat per l’Escola Municipal d’Humanitats i constarà de tres conferències, totes elles impartides pel responsable de comunicació i activitats del Museu del Cinema, Jordi Dorca. El dimecres 10 d’octubre es parlarà “De la novel·la de fulletó a Netflix”; el 17 d’octubre, d “El regnat del guionista. Escriure amb càmeres cares”, i el 24 d’octubre, sobre “Les sèries televisives, terreny perfecte per a l’adaptació audiovisual de novel·les”. Totes les conferències es faran a les 19 h al Centre Cultural La Mercè. 

L’àmbit del pensament serà el protagonista de la tardor amb un nou cicle de la Butaca Jaume Casademont sobre “La intel·ligència (artificial)” i amb la conferència del catedràtic de la Universitat de Duke Allen Buchanan, reconegut internacionalment com per les seves teories sobre els processos de secessió. Buchanan parlarà sobre la “Catalan Secession” el dijous 4 d’octubre a l’Auditori de la Mercè en un acte organitzat per l’Escola Municipal d’Humanitats amb la col·laboració de la Càtedra Ferrater Mora. 

També cal destacar les noves exposicions que es podran veure als equipaments municipals aquests propers mesos. A banda de la mostra sobre Damià Escuder al Museu d’Història de Girona, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani inaugurarà “Lliçó de Diògenes”, comissariada per Àlex Mitrani i que es podrà veure de l’11 d’octubre al 9 de desembre als tres espais del Centre d’Art Contemporani: Bòlit_StNicolau, Bòlit_PouRodó i Bòlit_LaRambla, i “Casapellllum”, de l’artista francès Laurent Pernel, inspirada en l’arquitectura de Rafael Masó, que es podrà veure del 27 d’octubre al 22 de desembre. El Centre Cultural La Mercè acollirà la mostra “Jo Milne. Maneres de fer mons”, comissariada per Natàlia Chocarro, del 19 d’octubre al 20 de desembre. 

“La programació cultural d’aquesta tardor a Girona és el reflex un cop més de tots els estadis de la cadena de valor de la cultura: la formació, la creació i la difusió i l’exhibició. A més, prop d’un 60% de les activitats són gratuïtes, fet que demostra la nostra aposta per apropar la cultura a la ciutadania gironina”, ha ressaltat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. 

Pel que fa a la targeta GironaCultura, actualment hi ha més d’11.000 persones abonades i s’ha afegit l’Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols als equipaments que ofereixen descomptes a les persones usuàries de la targeta. També s’han renovat els acords amb centres culturals de referència com el Teatre Nacional de Catalunya o el Gran Teatre del Liceu. 

Ja es pot consultar una nova edició de la guia Girona Cultura amb totes les activitats programades del 21 de setembre al 23 de desembre. La guia inclou, a l’apartat “Entreactes” d’aquest número, una entrevista amb la filferrista i funàmbula gironina Mariona Moya i el sociòleg portuguès Boaventura de Sousa. La imatge de la coberta és una il·lustració d’Íngrid Riera que forma part del projecte “La noia del monyo”, obra de la mateixa autora i Maria Soler i que ha estat beneficiari d’una beca Kreas 2018.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)