Notícies i comunicats

16/07/2019

L'expressió corporal i el teatre dansa protagonitzen el dinovè Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

El FITAG tindrà lloc entre el 27 i el 31 d'agost a nou municipis de la demarcació, amb Xile com a país convidat.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) arriba a la dinovena edició amb nous registres ―més corporals i contemporanis―, així com amb la introducció del gènere del teatre dansa. Aquestes són algunes de les novetats que s’han presentat aquest matí, al pati de la Casa de Cultura de la Diputació. També s’hi ha exhibit en directe un fragment d’un dels espectacles d’aquesta edició, Nuestra señora que estás en los suelos, a càrrec de la companyia colombiana El Fuelle. Aquest any el festival tindrà lloc del 27 al 31 d’agost a Girona i a vuit municipis més de la demarcació. Hi actuaran trenta-sis companyies, una dotzena de les quals són de les comarques gironines, i el país convidat serà Xile. En total, s’hi oferiran quaranta espectacles i gairebé la meitat són gratuïts. Les entrades per a les funcions de pagament ja han sortit a la venda, al web www.fitag.cat i a un preu general de cinc euros.

El festival s’ha consolidat com un referent del teatre amateur a escala internacional. Un dels seus valors principals és que ajuda a visualitzar el teatre no professional de les comarques gironines i, alhora, serveix d’aparador per a nous talents de l'escena catalana i internacional. A més, fomenta la convivència i promou l'intercanvi cultural, atenent al fet que les companyies que hi participen provenen de diferents països. Aquest any, hi haurà grups de l’Argentina, el Brasil, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya, Colòmbia, Geòrgia, Israel, Itàlia, Madrid, Navarra, el País Basc, el País Valencià, Romania, Rússia, Ucraïna i Xile.

A la presentació d’aquest matí, hi han participat el vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira; el tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la directora territorial del Departament de Cultura a Girona, Carme Renedo; el director del FITAG, Martí Peraferrer, i el director de la Casa de Cultura en funcions, Lluís Freixas. La Diputació organitza el FITAG, amb el suport de la Casa de Cultura, l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”. També hi col·labora el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), que ofereix als seus socis les entrades per als espectacles a un preu reduït.

Durant els cinc dies de durada del FITAG, diversos espais de la ciutat de Girona serviran d’escenari de les diferents representacions. I, amb una voluntat descentralitzadora, algunes d’aquestes funcions també es traslladaran a Campdevànol, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres. Serà per mitjà del projecte FITAG Municipis, amb el qual aquestes poblacions acullen segones funcions de companyies internacionals i dediquen un dia a promoure que els grups convidats i locals convisquin. Per tot plegat, a més d’acostar el teatre amateur arreu de les comarques gironines, FITAG Municipis acaba esdevenint una acció de promoció turística, gastronòmica i cultural.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)