Notícies i comunicats

15/07/2014

Girona oferirà a partir de dilluns el servei de Wi-Fi gratuït

Durant aquesta setmana es realitzaran les tasques de traspàs tecnològic entre l'antic i el nou servei municipal "Girona Free Wi-Fi"

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona assumirà a partir del proper dilluns 21 de juliol el servei de Wi-Fi gratuït de la ciutat de Girona. El nou servei “Girona Free Wi-Fi” substituirà així la xarxa Wi-Fi que l’empresa GOWEX oferia des del mes d’octubre de l’any 2011 i que es mantindrà actiu fins a l’activació de la nova xarxa. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Girona mantindrà directament el servei i els 166 punts Wi-Fi de la ciutat “mentre es treballa per definir el nou model d’oferiment a la ciutat” ha explicat la tinenta d’alcalde d'Hisenda i Gestió Municipal, M. Àngels Planas.

La nova xarxa “Girona Free Wi-Fi” oferirà un servei d’accés lliure a internet a la via pública mitjançant un formulari d’alta que caldrà omplir de nou, encara que es fos anteriorment usuari de GOWEX. A diferència de l’anterior servei, “Girona Free Wi-Fi” oferirà temps il·limitat de connexió, no tindrà servei de pagament i tindrà una velocitat de 256Kbps (límit establert per la circular 1/2010 de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions que regula les condicions d’explotació de les xarxes i de la prestació dels serveis de comunicacions electròniques per les Administracions Públiques). A més a més, també a partir de dilluns estarà disponible el telèfon 972 010 002 on s’atendran totes les consultes i incidències sobre el servei. Avui s’ha iniciat la substitució de les plaques identificatives dels punts d’accés Wi-Fi de la ciutat.

La tinenta d’alcalde d'Hisenda i Gestió Municipal, M. Àngels Planas, ha remarcat que amb aquesta actuació la voluntat municipal “és garantir la continuïtat en la prestació d’un servei important per una ciutat que es vol tecnològicament accessible per als seus ciutadans i també pel sector turístic”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)