Notícies i comunicats

21/07/2014

Finalitzen dos projectes més dels Pressupostos Participats

La setmana passada es van acabar d'executar els accessos adaptats de l'església del Mercadal i la urbanització de l'espai de lleure de les deveses de Pont Major.

La setmana passada es van acabar d’executar dos projectes més dels escollits en el marc dels Pressupostos Participats dels Barris de l’any 2013. Concretament s’han eliminat les barreres arquitectòniques per facilitar l’accessibilitat des del carrer Obra al carrer Hortes i des de la plaça Santa Susanna a l’Església del Mercadal. L’obra ha consistit en la realització d’uns accessos adaptats fins a l’església aixecant els llambordins a nivell de la vorera. Aquesta actuació ha suposat la millora de tot el carrer de davant de l’església, des de la cantonada amb el carrer Obra fins al carrer Hortes i ha permès ampliar la vorera. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, va avançar que aquesta reforma és “el primer pas per començar a analitzar amb tranquil·litat i consens la reforma de la plaça Constitució”.

També la setmana passada va finalitzar la urbanització de l’espai de lleure a les deveses del Pont Major. A petició dels veïns, s’hi han col·locat taules, bancs, papereres i una tirolina per als nens i nenes. La zona on s’ha portat a terme l’actuació s’ha delimitat amb unes pilones de fusta amb l’objectiu que sigui un espai “lliure de gossos”. El projecte també preveu la plantació d’arbres que es farà a la propera tardor. La tinenta d’alcalde d'Hisenda i Gestió Municipal, Ma Àngels Planas, va explicar que aquestes actuacions “faciliten la relació dels veïns amb el barri, ja que van estrictament lligades a la millora de la qualitat de vida de les persones”.

Aquestes dos obres són el resultat de la voluntat expressada per la ciutadania a través del procés dels Pressupostos Participats dels Barris que va tenir lloc per primer cop l’any passat a Girona i que enguany s’ha tornat a repetir. Hi participen les entitats, molt especialment les veïnals, en unes assemblees de barri i la ciutadania en general que acaba decidint els projectes a portar a terme en el seu barri a través d’una consulta ciutadana.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)