Notícies i comunicats

23/07/2014

Les Jornades Tècniques del FIMG situen Girona com a epicentre del món professional i tècnic del mapping

El 30 i 31 de juliol professionals i empreses vinculades al món del mapping es reuniran en les Jornades Tècniques del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG).

9 ponències, dos tallers i una taula rodona formen el programa de les Jornades Tècniques (veure tot el programa) que se celebraran els dies 30 i 31 de juliol al Centre Cultural La Mercè en el marc del Festival Internacional de Mapping de Girona, que té lloc del 31 de juliol al 3 d’agost de 2014. Alguns dels temes que es tractaran a les conferències són el projecte de museïtzació de l’església romànica de Sant Climent de Taüll, els mappings de gran format, les presentacions interactives de productes, les tècniques 3D o els aspectes a tenir en compte per contractar un mapping.

El tret d’inici serà la conferència magistral “Donant un nou significat als espais públics” de Matei Paquin, cap de desenvolupament de projectes estratègics de Moment Factory, on explicarà com la creativitat artística i la tecnologia multimèdia poden ajudar a apropiar-se dels espais públics i millorar els sentiments de pertinença.

Pel que fa als tallers, el dimecres 30 a la tarda se’n farà un d’introducció a la tècnica de la projecció sobre geometries volumètriques, a càrrec de Juanjo Fernández (GNOMALAB) i el dijous un taller d’iniciació al mapping a càrrec de Xavier Gibert (TELENOIKA). D’altra banda, una taula rodona reunirà diversos fabricants de software per al mapping per parlar de les novetats del sector.

A les jornades també hi haurà un espai de presentació de projectes on professionals i empreses exposaran els seus darrers projectes en un format de càpsules de 15 minuts de durada. Una de les presentacions serà del projecte "Aigües" de Carmen Platero i Teresa Martín Ezama guardonades amb la Beca Bòlit Residència Girona Creativa-FIMG 2014. Les jornades del FIMG també seran l’espai per presentar les Jornades APP- Aplicacions per a la promoció del patrimoni que se celebraran de l’1 al 3 d’octubre a Girona i estan organitzades des del Projecte I AM.

El Festival Internacional de Mapping de Girona, que se celebra del 30 de juliol al 3 d’agost de 2014 consta d’unes Jornades Tècniques que se celebraran el 30 i 31 de juliol al Centre Cultural La Mercè i d’un concurs del 31 de juliol al 2 d’agost de 22 a 1 h on diferents artistes competiran amb obres projectades en algunes de les façanes més emblemàtiques de la ciutat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)