Notícies i comunicats

29/07/2014

L'Ajuntament de Girona edita una guia per donar a conèixer les entitats de lleure educatiu de la ciutat

Les associacions d'educació en el lleure i l'Ajuntament preparen ara una jornada de reflexió per la propera tardor sobre aquest àmbit educatiu.

Font: Ajuntament de Girona

La regidora de Joventut, Roser Urra, acompanyada de la Coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, ha presentat aquest matí la nova guia que ha editat l’Ajuntament de Girona per donar a conèixer les entitats de lleure educatiu de la ciutat. La guia assenyala les entitats d’educació en el lleure que tenen per funció la intervenció educativa en l’àmbit del temps lliure, fora de l’ensenyament reglat i que ajuden al desenvolupament dels infants i els adolescents.

A la publicació es presenten un total de disset entitats o federacions d’entitats de la ciutat de Girona, amb les dades de contacte bàsiques, una descripció de l’oferta d’activitats de cadascuna d’elles i també les característiques particulars de la seva metodologia d’intervenció educativa.

La intenció de l’Ajuntament de Girona en editar aquesta guia és sobretot la de “reconèixer públicament la tasca que les entitats de lleure educatiu fan a Girona i ajudar a fer-les més conegudes per part de les famílies de la ciutat”, ha explicat la regidora Urra. Aquesta iniciativa respon a una tradició de l’Ajuntament de Girona de donar suport a les entitats d’educació en el lleure que es concreta amb la col·laboració al llarg de l’any i de manera molt especial en el període d’estiu. Durant els mesos de juliol i agost la majoria de les entitats d’educació en el lleure organitzen casals d’estiu que s’inclouen en el marc d’un programa municipal que en garanteix la qualitat i les condicions d’accessibilitat per a tots els infants de Girona.

La regidora de joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, ha manifestat també la intenció de continuar treballant colze amb colze amb les entitats d’educació en el lleure de la ciutat i per aquest motiu ha avançat que la propera tardor s’organitzarà una jornada de reflexió “oberta a tothom sobre el paper de les entitats de lleure en l’educació dels infants”. La Coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, ha remarcat la importància del “reconeixement que fa l’Ajuntament de Girona amb la publicació d’aquesta guia vingui també avalada per la Generalitat en dos aspectes: la notificació d’activitats i les titulacions de monitors i directors de lleure”.

Les entitats presents a la guia són: la Coordinació de centres d’esplai de la Fundació Esplai Girona, l’Esplai de Sant Josep, el Centre d’Esplai i Colònies Sant Pau, el Centre d’Esplai Santa Sussanna del Mercadal, el Centre d’Esplai Nostra Senyora de la Pau-El Timbal, l’associació Acolliment i Amistat, el Centre d’Esplai Sant Narcís, l’Agrupament Escola i Guia Santa Maria de Vista Alegre, l’Agrupament Escola i Guia Sant Narcís, l’Agrupament Escola i Guia Pare Claret, l’Agrupament Escola i Guia Joan Pons, l’Associació Infantil Casal Santa Eugènia, l’entitat Salesians PES Girona, l’Associació Batibull, l’Associació AD’Iniciatives Socials, l’Associació Casal Infantil i Juvenil de Taialà i el casal La Patuleia.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)