Notícies i comunicats

04/08/2014

Vielha oferirà una estada a l'artista guanyador de la beca o del concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona

El conveni signat entre Girona i Vielha proposa unir esforços en matèria de disponibilitat, cooperació i internacionalització de projectes artístics que aportin innovació i creativitat a les ciutats.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Vielha e Mijaran, Àlex Moga, han signat un conveni de col·laboració entre les dues ciutats que permetrà que l’artista guanyador de la Beca Residència del Festival Internacional de Mapping de Girona 2015 impulsada pel Bòlit. Centre d’Art Contemporani o un dels artistes guanyadors del concurs, també de la propera edició, realitzin una estada en modalitat de residència a la població de Vielha.

Les dues ciutats han mostrat amb aquest acord el seu interès amb la cooperació en l’àmbit cultural i en la circulació dels artistes amb l’objectiu d’unificar esforços en matèria de disponibilitat, cooperació i internacionalització dels projectes dels artistes que aporten innovació i creativitat a les ciutats. El conveni, signat al despatx de l’alcaldia gironina, també preveu que les dues ciutats cooperin en matèria de difusió dels programes creatius i relacionats amb l’art contemporani, en la recerca de fons i de recursos per aquests programes i en la constitució d’una xarxa intermunicipal de cooperació cultural en matèria artística.

L’alcalde Carles Puigdemont ha subratllat “la complementarietat dels espais urbans i geogràfics de les dues ciutats, que es pot traslladar també en l’àmbit artístic”. “L’art té vocació de transcendir tot límit geogràfic, i en aquest sentit, Vielha i Girona ens posem al seu servei” ha afegit Puigdemont.

La proposta guanyadora de Beca Residència Mapping del Bòlit 2014 ha estat la presentada per Teresa Martín i Carmen Platero, titulada "Aigües". Aquest projecte vol posar de relleu la relació entre l'aigua i la dona des de la història i el ritual. A través d'un procés col·laboratiu els participants en les diferents activitats programades reflexionaran sobre la vinculació entre l'aigua que recorre la ciutat i els espais públics i compartits. La memòria que travessa espais a través de l'aigua com en els Banys Àrabs, utilitzats per monges caputxines com a bugaderia; el micvé com espai ritual de la intimitat femenina; els espais de socialització que són fonts i places; l'aigua de la "dona d'aigua" de la mitologia catalana o els capitells amb motius de sirenes al claustre del monestir de Sant Pere de Galligans, entre d'altres, obrirà un nou diàleg amb la ciutadania.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)