Notícies i comunicats

04/08/2014

Detenció de dues dones sospitoses de robatoris en domicilis

La policia sospita que les detingudes es desplaçaven des de França fins a Girona per cometre els robatoris.

Al voltant de les 17.30h de divendres dia 1, un ciutadà va alertar la central de comunicacions de la Policia Municipal de Girona ja que havia sentit sorolls estranys a l’escala de l’edifici on resideix.

En arribar, els agents de la Policia Municipal es van trobar amb què el comunicant havia retingut una noia. La jove, que era aliena al veïnat, inicialment anava acompanyada per una altra que havia fugit. Requerida pels agents, no va saber donar raons coherents de la seva presència al lloc. Davant d’això, i amb l’evidència que un dels pisos de l’escala tenia el pany de la porta malmès, els agents la van identificar i li van comissar un tornavís.

L’actitud nerviosa de la sospitosa va fer pensar els policies que volia reunir-se amb la persona que havia fugit. Per aquest motiu, els agents de la Policia Municipal es van posar en contacte amb les unitats de seguretat ciutadana no uniformades dels mossos. Arran d’aquesta comunicació, ambdós cossos policials van acordar deixar-la anar, per tal de fer-li un seguiment i esbrinar si realment havia actuat en connivència amb la dona que havia aconseguit fugir.

El seguiment els va dur fins a un aparcament de la ciutat, on la jove es va trobar amb una altra dona, les característiques físiques de la qual coincidien amb les de l’escapolida.
Un cop van estar juntes, els agents dels Mossos les van aturar per identificar-les i escorcollar el vehicle de matrícula francesa al qual anaven a pujar. Fruit de l’escorcoll es van recuperar diferents eines de les que habitualment els delinqüents utilitzen per esbotzar portes. En concret es van localitzar: una eina del tipus “Bec de lloro”, unes tenalles i un tornavís. Així mateix, es van intervenir documents d’identitat de les sospitoses en els quals apareixien amb cognoms diferents. Comprovat el motiu d’aquesta irregularitat, es va constatar que els passaports eren falsos.

Per tot plegat es va detenir Valentina N, de 18 anys i Marija R, de 35 anys com a presumptes autores del delicte de robatori a l’interior de domicili i falsedat documental. Amb aquestes detencions no es donen les gestions policials per tancades ja que es treballa per esbrinar si les detingudes estarien relacionades amb d’altres fets similars.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)