Notícies i comunicats

06/08/2014

Una dona detinguda per pagar amb bitllets falsos

A la dona se li van trobar sis bitllets de 50 euros amb la mateixa numeració.

Ahir a la tarda, la Policia Municipal de Girona va detenir una dona, veïna de Girona, com a presumpta autora d’una falta de circulació de moneda falsa.
Al voltant de dos quarts de tres de la tarda del dilluns 4 d’agost, el propietari d’un comerç del barri de l’Eixample Nord, va alertar la central de comunicacions de la Policia Municipal de Girona que a l’interior del seu comerç hi havia una dona que tenia la intenció de comprar amb bitllets falsos.
El propietari del comerç havia denunciat aquesta dona ja que el dissabte dia 2 d’agost va pagar-li una compra amb dos bitllets de 50€ de la mateixa numeració.
Tot seguit, es va desplaçar al lloc una patrulla i va identificar la sospitosa, que va reconèixer els fets ocorreguts el dissabte anterior i va manifestar que anava a fer el mateix en aquell moment, atès que ella havia estat víctima del mateix fet. A la dona se li van trobar sis bitllets de 50€ amb la mateixa numeració.
Per tot plegat es va detenir Mireia OV, de 43 anys, com a presumpta autora d’una falta de circulació de moneda falsa.
La Policia Municipal de Girona vol fer esment que casos com el present poden comportar penes de multa i presó depenent de la gravetat dels fets. Cal saber que el sol fet de fer ús de bitllets falsos, amb coneixement que ho són, imputa la persona que comet l’acció en un delicte o falta de falsificació de moneda. La gravetat ve determinada per la quantia dels diners i pot consistir entre una pena de presó de tres a sis mesos o multa de sis a vint-i-quatre mesos, segons l’article 386 del Codi Penal vigent.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)