Notícies i comunicats

08/08/2014

L'aplicació Girona in incorpora el temps estimat d'arribada dels autobusos metropolitans

La plataforma per a smartphones amb continguts i serveis sobre la ciutat, Girona in, incorpora com a novetat el temps estimat d'arribada a les parades dels autobusos de TMG.

El propòsit de convertir Girona en una ciutat més accessible i connectada, va impulsar a l’Ajuntament de Girona a crear l’aplicació Girona in, una actuació que s’inclou en l’estratègia per transformar Girona en una ciutat intel·ligent. Desprès del llançament inicial de Girona in a l’abril de l’any 2012, l’aplicació s’ha anat actualitzant per introduir-hi nous continguts i serveis que la facin més atractiva i que permetin integrar sota un mateix paraigua tota la informació referent a la ciutat.

La última actualització s’ha realitzat aquesta setmana, introduint l‘apartat “Autobús” dins de l’aplicació que permet consultar el temps estimat d’arribada de l’autobús a les parades de les línies 1, 2, 5, 7, 8, 10 i 11. Aquesta informació és consultable amb les línies d’autobús que formen part de Transports Metropolitans del Gironès (TMG) i s’està treballant també per poder-hi integrar les línies de TEISA (3, 4 i 6). Aquest sistema és possible gràcies a la instal·lació de GPS a les parades i als autobusos.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que aquest avanç tecnològic “és un argument més per utilitzar el transport públic”. “Des de l’Ajuntament estem treballant per donar el servei que el ciutadà espera i desitja, per apropar Girona al estàndards d’una ciutat accessible; per fer guanyar temps i en definitiva fer la vida més fàcil a la gent” ha afegit Alcalà.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)