Notícies i comunicats

12/08/2014

Detectada una xarxa de falsos revisors de gas que estafen a persones vulnerables a Girona

Les quatre víctimes que han denunciat els fets tenen entre 87 i 89 anys i viuen soles.

Els agents de la Secció d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal de Girona han tingut coneixement de quatre estafes relacionades amb la revisió del gas que s’han dut a terme a la ciutat entre els dies 2 i 8 d’agost. A data d’avui, tres dels afectats ja han presentat denúncia i una quarta persona ho farà properament. Les quatre víctimes que han denunciat els fets a la ciutat tenen entre 87 i 89 anys i viuen soles.

L’alerta s’ha aixecat quan tres de les víctimes han presentat una denúncia a les dependències de l’Oficina d’Atenció Ciutadana integrada de Girona. Les denúncies anaven contra uns falsos revisors de les instal·lacions del gas i els fets consistien en una estafa per falses reparacions i revisions a aquestes instal·lacions. El preu que s’ha facturat en els casos coneguts ha oscil·lat entre els 240 i els 368 euros.

Arran d’aquestes denúncies, volem posar en alerta la ciutadania en relació amb aquests fets i recalcar-los que cal parar atenció amb els falsos tècnics d’empreses subministradores de llum, gas i electricitat, i amb les falses revisions periòdiques”, ha remarcat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. Amb aquest pretext i amenaçant del tall del subministrament, com és el cas, les estafes poden anar de 50 a 2.500 euros.

El modus operandi d’aquesta empresa consisteix a contactar telefònicament amb els domicilis, dels quals trien aquells on viuen persones més vulnerables, com ara persones d’edat avançada o amb minusvàlua, la majoria dels quals viuen sols. Un cop tenen la visita concertada, sota l’amenaça de tallar-los el subministrament del gas, en els quatre casos que fins ara s’han denunciat s’han presentat al domicili de les víctimes dos homes, un vestit amb uniforme d’operari i un altre de comercial. Mentre un d’ells entreté la víctima amb el pretext de fer-li signar una factura amb preus abusius per la falsa revisió i per un contracte fantasma de manteniment, l’altre remena per dins la cuina fent veure que repara la instal·lació del gas. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)