Notícies i comunicats

13/08/2014

L'ampliació de la vorera del carrer de la Salle començarà dilluns vinent

Es tracta del projecte més votat en la consulta dels pressupostos participats d'aquest any al barri de l'Eixample. Es preveu que les obres durin un mes i mig i, durant aquest període, es tallarà la circulació al tram afectat, entre el carrer del Migdia i la travessia de la Creu.

Dilluns vinent, dia 18 d’agost, començaran les obres d’ampliació de la vorera del carrer de Sant Joan Baptista de la Salle, entre el carrer del Migdia i la travessia de la Creu. La millora d’aquest espai va ser el projecte més votat en la consulta d’aquest any dels pressupostos participats dels barris a l’Eixample.

“Amb aquesta acció donem resposta a una demanda dels veïns del barri i, a més, aconseguim potenciar i donar continuïtat a certs trams de vorera per tal de prioritzar el vianant. Cal tenir en compte també que amb aquesta actuació conferirem al conjunt de la zona un caràcter marcadament comercial i de gran flux de vianants”, ha destacat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.

L’actuació es farà només a la vorera sud, que és la que té accés als locals comercials. L’obra consistirà en la demolició dels paviments actuals, la pavimentació tant de la vorera com de part del vial, la reconducció de la xarxa de sanejament, la recol·locació d’elements existents de serveis o de mobiliari urbà, l’enllumenat públic, el subministrament i la plantació de nou arbrat i la reconstrucció dels guals privats existents al tram. La pavimentació es farà amb un sol material (panot de graveta de riu emmarcada i singularitzada a través de la conjuminació amb la pedra de Sant Vicenç –pedra de Girona-), que tindrà un caràcter homogeni amb la resta d’elements que hi ha a la zona. L’arbrat que es plantarà és de l’espècie Fraxinus angustifolia.

Es preveu que la durada de les obres sigui, com a màxim, d’un mes i mig. Durant el temps que durin les actuacions, es tallarà la circulació en el tram del carrer afectat per les intervencions, s’anul·laran els aparcaments que hi ha i només es permetrà el trànsit rodat per accedir als guals de la zona.

El pressupost d’execució del projecte és de 43.785’12 euros (IVA exclòs). Aproximadament la meitat d’aquest import (26.816,33 euros) procedirà d’una part de la quantitat destinada al barri de l’Eixample en els darrers pressupostos participats i la resta l’aportarà l’Ajuntament. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Aglomerats Girona, SA.

La millora de la vorera al tram del carrer de la Salle entre el carrer del Migdia i la travessia de la Creu va rebre un 45’68% dels vots a la consulta celebrada els dies 30 i 31 de maig i es va imposar a altres propostes com la de destinar l’import a un local social o a un cercle d’estudis. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)