Notícies i comunicats

20/08/2014

Bona acollida de l'espai d'estudi engegat aquest estiu a Els Químics Espai Jove

Durant els matins del mes de juliol, una vintena d'estudiants han assistit a l'aula dissenyada per afavorir la seva formació personal.

Font: Ajuntament de Girona

Una vintena d’estudiants han participat a l’espai d’estudi engegat aquest estiu a Els Químics Espai Jove. Durant els matins del mes de juliol, aquest espai ha ofert una aula d’estudi oberta i gratuïta adreçada als joves estudiants de batxillerat de Girona i que ha estat dissenyada per afavorir la seva formació personal centrada en les actituds, els hàbits i les habilitats personals.

“Aquest espai ha estat molt concorregut sobretot per alumnes que han de recuperar alguna assignatura al setembre o han de preparar les PAU. La iniciativa encaixa perfectament amb el projecte de l’equipament, ja que té com a objectiu principal orientar les joves en els seus camins formatius”, ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra.

Els participants de l’aula han tingut el suport dels dinamitzadors de l’Espai Jove i també d’estudiants de l’Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona que han fet de voluntaris a l’espai d’estudi.

Fa quatre anys es va obrir al sector de Palau Els Químics Espai Jove, un equipament juvenil que va néixer amb la voluntat d’orientar de manera eficient els joves en el procés d’elecció dels seus itineraris formatius i d’oferir-los una programació estable d’activitats (cursos, tallers, xerrades informatives, jornades, exposicions, etc.). Així doncs, ha esdevingut un espai de referència al barri per obtenir informació i assessorament sobre els temes que preocupen els adolescents.

Els Químics Espai Jove arrencarà amb força aquest pròxim mes de setembre amb els serveis i horaris habituals i alguns projectes nous. Entre les novetats del pròxim curs, cal destacar l’estrena de l’Atòmica, una ràdio dirigida pels joves de l’espai, que se suma a serveis existents fins ara com el punt d’informació juvenil; els tallers d’èxit escolar com a recurs per prevenir el fracàs escolar, millorar les competències instrumentals i bàsiques dels alumnes, i, per últim, el servei de sol·licitud de beques, que ofereix orientació i suport a qualsevol alumne que necessiti ajuda en el procés de sol·licitud de la beca, ja sigui per a estudis universitaris o no universitaris. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)