Notícies i comunicats

21/08/2014

S'amplia el tancat per a gossos del parc del Migdia

L'espai passa a ocupar 1.525 metres quadrats, gairebé el triple del que tenia fins ara.

Font: Ajuntament de Girona

Aquesta setmana s’ha acabat l’ampliació de l’espai tancat adequat per poder deixar els gossos lliures del parc del Migdia. Inaugurat el setembre del 2012, el que va ser el primer espai d’aquest tipus de la ciutat passarà de tenir 570 metres quadrats a tenir-ne 1.525, xifra que pràcticament triplica l’espai que hi havia fins ara.

El tinent d’alcalde i regidora de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, ha explicat que “es tracta d’un espai molt utilitzat per als propietaris de gossos i, per aquest motiu, hem considerat oportú realitzar-ne l’ampliació”. “Seguint amb la política de donar resposta a la necessitat que ens han plantejat en diverses ocasions els propietaris de gossos i donant continuïtat al projecte d’oferir espais lliures per al passeig d’aquests animals, hem ampliat l’espai d’aquest punt al parc del Migdia”, ha afegit el regidor.

En aquest espai tancat, així com en els altres que hi ha a la ciutat, la normativa aplicable continua essent l'Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals exceptuant el fet de poder tenir el gos deslligat. Per tant, dins d'aquests recintes continuarà essent obligatori l'ús de morrió en cas de gossos perillosos o l'obligatorietat de recollir els excrements, entre d'altres.

Els altres espais que hi ha a Girona destinats al lliure passeig de gossos són el del parc de la Devesa, entre la zona esportiva i el passeig de la Sardana, amb un espai total de 970 metres quadrats, i el de Mas Masó, al barri de Can Gibert del Pla, amb una superfície de 550 metres quadrats. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)