Notícies i comunicats

22/08/2014

La Policia Municipal deté dos joves per resistència, desobediència i amenaces

Es tracta de menors que portaven dos gossos de raça perillosa deslligats i sense morrió en una zona enjardinada prop d'un parc infantil i que s'han encarat amb els agents.

Font: Policia Municipal de Girona

La Policia Municipal de Girona va detenir dimecres passat, dia 20 d’agost, dos menors de 16 i 17 anys d’edat, amb domicili a Girona, per resistència, desobediència i amenaces als agents de l’autoritat.

Els fets van passar als voltants de dos quarts d’una del migdia, quan els agents de servei de la Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Municipal van observar uns joves que portaven dos gossos de raça perillosa deslligats i sense morrió.

Els dos gossos, de raça American Staffordshire Terrier, estan considerants com a perillosos segons l’article 2 i el seu annex del Reial decret 287/2002, de 22 de març. Així mateix, l’Ordenança municipal de tinença d’animals recull aquesta llei i la desenvolupa a l’article 18. El mateix text legal, a l’article 32, prohibeix que aquests animals vagin deslligats i conduits per menors, els quals en aquest cas, a més, no portaven la corresponent llicència. L’article 33 de l’Ordenança diu explícitament que els gossos perillosos no poden estar en zones enjardinades i d’ús infantil en un radi de 5 metres.

Tenint en compte tots els incompliments assenyalats, els agents, amb el suport d’una altra unitat, van identificar els joves i van complimentar les denúncies corresponents. Davant el requeriment de la policia, els joves es van negar a mostrar la documentació dels gossos, van increpar i amenaçar els agents i van fugir corrent. Però, malgrat l’intent de fugida, els agents els van interceptar i detenir pels delictes de resistència, desobediència i amenaces als agents de l’autoritat. Després d’això, els gossos es van portar a la gossera municipal, a l’espera que es puguin acreditar les condicions sanitàries i documentals dels animals.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)