Notícies i comunicats

26/08/2014

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona s'ha inaugurat al Teatre Municipal

L'alcalde ha participat aquest vespre a la inauguració de la 14a edició del FITAG

FOTO: Eddy Kelele

(Nota de premsa de la Diputació de Girona)

Aquest vespre el col·lectiu teatral Afrogironins han donat el tret de sortida a la catorzena edició Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), al Teatre Municipal, amb l'espectacle Carícies de pedres i aigües. Sota la direcció de La Nave Va i amb la col·laboració del Cor Àkan, Afrogironins han presentat una obra creada especialment per al Festival i que se centra en la visió del teatre com a pont per a la integració de les cultures.

De fet, aquest és el fil conductor de l'edició d'aquest any: promocionar el teatre posant atenció en la integració, la cooperació i la multiculturalitat. El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Martí Peraferrer, director del FITAG, han estat els encarregats de presentar l'edició d'aquest any abans del començament de l'espectacle i, precisament tots tres, en els seus parlaments, han destacat aquests pilars.

Xavier Soy ha definit el FITAG com un Festival “actiu, participatiu, obert al món i multicultural” i ha incidit en el fet que “la Diputació, com a organitzadora del FITAG, fa una aposta decidida pel teatre no professional perquè aquesta és la millor garantia de tenir un teatre professional”.

Per la seva banda, Carles Puigdemont ha afirmat que “a pocs llocs hi ha la concentració de cultura i teatre d'una manera tan transversal i internacional com la que hi ha a Girona durant aquests dies” i ha fet una crida a que “la gent s'entusiasmi amb la cultura”. “Aquí tenim el nostre futur” - ha dit- “i un dels filons de la nostra economia”.

Martí Peraferrer, com a director del FITAG, ha volgut agrair la complicitat que tenen amb el Festival els grups de teatre amateur de les comarques gironines. Peraferrer ha explicat que el Festival “és la festa major de les companyies de teatre amateur gironines que cada any donen la benvinguda als grups de fora”. I ha destacat el fet que durant aquests darrers deu anys el FITAG s'ha convertit en un “Festival amb personalitat pròpia”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)