Notícies i comunicats

28/08/2014

Segona edició del curs d'iniciació a la llengua occitana

Les classes estan promogudes per l'Ajuntament de Girona i començaran el 30 de setembre a l'Escola Municipal d'Humanitats.

Dins la nova programació de cursos de l’Escola Municipal d’Humanitats s’ofereix, per segon any, una aproximació a la situació actual de la llengua occitana en els àmbits sociolingüístic i cultural i, alhora, una iniciació al coneixement de la llengua occitana.

Aquest curs anirà a càrrec del professor Aitor Carrera, que actualment és el director de la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida i que compta amb un currículum important d’estudis, treballs, llibres i articles publicats entorn de la llengua occitana. El curs es basa en l’occità general, però amb una atenció especial al dialecte aranès; que és el propi de la Vall d’Aran. Arran del reconeixement de l’occità com a llengua oficial de Catalunya a l’Estatut d’Autonomia del 2006, s’ha detectat un interès creixent per aquesta llengua entre la població.

El curs es portarà a terme els dimarts del 30 de setembre al 28 d'octubre, de 18 a 20 h. El curs es farà a les aules de l’Escola Municipal d’Humanitats situades al Centre Cultural La Mercè. La inscripció als curs té un cost total de 25 euros i es pot fer a través del web www.girona.cat/emhu.

Aquest curs compta amb un reconeixement per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)