Notícies i comunicats

28/08/2014

El pati de la Diputació de Girona acull els grups de teatre amateur que participen en la 14a edició del FITAG

El pati de la Diputació de Girona s'ha convertit aquest matí en l'escenari que ha aplegat per primer cop tots els grups de teatre amateur que intervenen en la 14a edició del FITAG.

FOTOS: Eddy Kelele

(Nota de premsa de la Diputació de Girona)

Els representants de les companyies han estat rebuts pel president, Joan Giraut; el vicepresident, Xavier Soy, i la tinenta d'alcalde, Marta Madrenas, amb l'objectiu d'agrair-los que hagin pres part en el Festival i que hagin contribuït a fer d’aquesta edició la més participativa i multitudinària de la seva història.

«Vosaltres sou la clau de l'èxit d'aquest festival» —ha dit Joan Giraut—. «La vostra presència avui aquí és un símptoma inequívoc que la cultura està més viva que mai a la demarcació de Girona i que, des d'aquí, projecta la seva diversitat integradora vers el món».

En aquesta mateixa línia, Marta Madrenas ha valorat molt positivament que el Festival «prosperi en la seva internacionalització i millori en qualitat, tant dels grups com de les obres que s’hi fan» i ha recordat que «el teatre popular ha estat l’element cultural més important des de fa segles» i que «ara, en ple segle xxi», el teatre «torna a estar al carrer, als espais públics».

Finalment, Xavier Soy, incidint en la importància del teatre com un dels elements indispensables de la cultura en la nostra societat, ha refermat l’aposta que fa la Diputació en aquest àmbit i ha recordat que justament el proper dissabte es presenta l’estudi que s’ha dut a terme sobre les companyies de teatre amateur de les comarques gironines.

A l'acte han assistit els representants de les 32 companyies que durant aquests dies actuen en el marc del Festival.

Comarques gironines: Afrogironins i Cor Àkan (Girona); IncreiXendo (Sant Gregori); Grup de Gènere i Interculturalitat i Calamiclown (Girona); Dansa-Teatre Apsaràh (Anglès); Dos de Deu (Medinyà); Pedres i Sospirs de Girona (Girona); Plus65 (Girona); Tequatre (Figueres); El Mirall (Blanes); La Gespa (Palamós); Primer Vol i Més media cultural (Banyoles); Els Cantaires de Sarrià (Sarrià de Ter), i el col·lectiu d'actors i actrius de Lloret de Mar.

Estat espanyol: Voramar Teatre (Illes Balears); Gata Teatro (Roquetas de Mar, Andalusia); Maru-Jasp (Alcalá de Henares, Madrid); Teatro Kumen (Langreo, Astúries), i Ékoma Teatro (Getxo, País Basc).

Internacional: Grotesque (Surgut, Rússia); Reversing Door (Brno, República Txeca); Maria La Culpa (Xile); Theatre Schoolprva Gimnazija Maribor (Maribor, Eslovènia); Yoram Loewenstein Acting School (Tel-Aviv, Israel); Trioson (Vezin, Bèlgica); Theatre Group Punkosipak (Zagreb, Croàcia); Centro Cultural Jalil Gibran (Puebla, Mèxic), i An-danda-ra (Andorra la Vella, Andorra).
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)