Notícies i comunicats

17/03/2015

La sortida de la processó del Sant Enterrament s'avançarà a les 21 h

La Setmana Santa gironina s'inaugurarà el dijous 26 de març amb el pregó, que enguany anirà a càrrec de l'historiador Joaquim Nadal.

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, i el president i el secretari de la Junta de Confraries, Miquel Izquierdo i Joan Pujol, han presentat aquest matí les activitats de la Setmana Santa 2015 a la ciutat, que tindrà com a principal novetat l’avançament de l’hora d’inici de la processó del Sant Enterrament. Aquesta sortirà de la Catedral el dia 3 d’abril a les 21 h, una hora abans del que es feia els anys anteriors. Tal com han explicat Izquierdo i Pujol, la nova hora dóna resposta a una petició tant dels membres dels passos de la processó com del públic.

El pregó de l’historiador i exalcalde de Girona Joaquim Nadal donarà el tret de sortida a la Setmana Santa gironina el proper 26 de març. Prop d’una vintena d’activitats tindran lloc a la ciutat durant uns dies en què, tal com ha explicat la regidora Marta Madrenas, “es vol convidar la gent a visitar la ciutat i a viure les nostres tradicions”.

La música tindrà un paper destacat en la Setmana Santa d’aquest any amb els concerts de música sacra del 28 de març; el concert de La passió segons Sant Mateu, de Bach, del 29 de març; el concert de música santa del 30 de març; el concert de música antiga del 2 d’abril, o el tradicional concert de la banda de música “La Lira” de Vilafamés, el 4 d’abril.

Podeu consultar tota la programació al web: www.girona.cat/setmanasanta
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)