Notícies i comunicats

31/05/2017

Creixen els usuaris i les activitats coproduïdes amb associacions a la Xarxa de Centres Cívics de Girona

Potenciar la programació de projectes que permetin treballar objectius a llarg termini als diferents barris, és l'aposta per als propers anys.

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i l’adjunt de secció de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona, Narcís Badosa, han presentat aquest matí la memòria de l’any 2016 de la Xarxa de Centre Cívics, en què, entre altres actuacions destaca el creixement d’un 15% de les activitats coproduïdes entre l’Ajuntament i les diferents associacions i entitats de la ciutat. Potenciar la programació de projectes que permetin treballar objectius comunitaris de barri a llarg termini, és l’aposta per als propers anys. 

Les activitats programades als diferents equipaments de la Xarxa de Centres Cívics – 8 centres cívics, 10 espais cívics i 18 locals socials-, han rebut un total de 34.603 usuaris, que representen un 1/3 de la ciutadania de Girona i suposa un increment del 10% respecte a l’any anterior. Els últims 5 anys des de la Xarxa s’ha passat de gestionar 23 equipaments, a gestionar-ne 36, entre centres cívics, espais cívics i locals socials. La tinenta d’alcaldia, Sïlvia Paneque, ha posat èmfasi en aquesta crescuda ja que ha manifestat que “la filosofia de l’Ajuntament és arribar a tota la ciutadania a través de tots aquests equipaments de proximitat que permeten apropar la cultura, l’educació, la formació i la cooperació”. 

Pel que fa a programació d’activitats, “els cursos i tallers representen un 36% del total d’activitats, tot i que des de la Xarxa de Centres Cívics es programen 11 tipologies d’activitats diferents, entre les quals actes populars, assajos, casals educatius, exposicions, entre altres, amb la qual cosa la ciutadania té en oferta un ventall ampli i divers d’activitats adreçades a tots els públics”, tal com ha remarcat l’adjunt de secció de Centres Cívics, Narcís Badosa. 

“La Xarxa de centres cívics es consolida com un espai de barri fet des de la gent del barri amb professionals arrelats al territori amb un compromís i uns participació claus de les entitats i associacions de Girona” ha dit la regidora, Sílvia Paneque. Des del 2011 la Xarxa de Centres Cívics ha anat creixent en nombre d’equipaments vinculats als centres cívics. Pel que fa a nombres d’usuaris, les activitats adreçades a la gent gran, són les que han sofert un augmentat més considerable, amb un total de 6.296 persones que han gaudit del servei i que representen un 29,5% respecte de l’any anterior. 

Els centres cívics són equipaments de titularitat pública municipal, que formen part de les polítiques socials de l’Ajuntament. Conjuntament amb la iniciativa ciutadana i associativa promocionen i potencien la cohesió i el desenvolupament sociocultural dels barris de la ciutat. “Valorem com a especialment interessants les propostes coparticipades per tots els actors: veïns, associacions, entitats i la gent que treballa a la xarxa de centres cívics” ha conclòs Paneque. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)