Notícies i comunicats

28/06/2016

El món local català mostra el seu suport als refugiats

Amb motiu del Dia Mundial de les persones refugiades,el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va organitzar una jornada per mostrar el compromís del món local català amb les persones que cerquen refugi a Europa on hi va participar l'Ajuntament de Girona

El passat divendres 17 de juny, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va organitzar una jornada on va participar l’Ajuntament de Girona, per mostrar el compromís del món local català amb les persones que cerquen refugi a Europa, amb motiu del Dia Mundial de les persones refugiades que es commemora el 20 de juny, i per tractar de la resposta concreta que estem donant a la crisi humanitària en matèria de refugi.

En la jornada participaren tots els ens locals membres i a altres actors de la cooperació al desenvolupament i de refugi i asil per a posar sobre la taula quina és la situació actual, així com presentar els avenços que s’han fet fins ara a través d’accions de suport a persones refugiades en els països emissors, els receptors, les rutes de fugida, la sensibilització o la gestió de l’acollida, entre d’altres.

L'acte va comptar amb la participació de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Hble. Sra. Dolors Bassa, que va explicar les novetats en temes d’acollida.

A més d’actualitzar la informació dels eixos de treball definits per a la campanya, s'han presentaran els materials de sensibilització adreçats a la ciutadania, elaborats conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona ila Lafede.cat i s'han presentat els projectes d’EpD aprovats a la convocatòria que es va obrir en el marc de la campanya i s'ha comptat amb la presència dels responsables de les entitats executores dels projectes.

Finalment, també es va presentar una proposta de moció conjunta entre l’ACM, la FMC i el propi Fons amb motiu del Dia Mundial de les persones refugiades, que s'ha distribuït a tots els ens locals i supramunicipals de Catalunya. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)