Notícies i comunicats

18/08/2017

L'Ajuntament de Girona habilita una nova parada del bus especial dels partits del Girona a la rotonda de Montilivi a les portes del camp

El bus sortirà cada 7 minuts de la plaça del Marquès de Camp si recorrerà les parades del carrer de Barcelona de la línia 2, l'aparcament del Mas Gri i la rotonda de Montilivi a les portes de camp.

L’Ajuntament de Girona ha habilitat una nova parada en el servei especial de bus que sortirà de la plaça del Marquès de Camps, farà les parades de la línia 2 del carrer Barcelona i de l’aparcament dissuasiu del Mas Gri i arribarà a partir de demà fins a la rotonda del davant del camp de futbol del Girona FC. La freqüència de pas serà de cada set minuts des de dues hores i mitja abans del partit fins a una hora i mitja després. En el trajecte d’anada, aquest bus arribarà a la rotonda de Montilivi fins a trenta minuts abans del partit i, a partir d’aquest moment, farà l’última parada a la intersecció del carrer del Mas Barril amb el carrer de la Riera Palagret.

A la tornada, per a les persones amb mobilitat reduïda s’habilitarà un autobús a la rotonda de Montilivi que sortirà 30 minuts després de la finalització del partit. La resta de persones hauran d’agafar el bus de tornada des de la parada de la intersecció del carrer del Mas Barril amb el carrer de la Riera Palagret.

També es permetrà l’entrada del Servei Públic de Taxis fins a la mateixa rotonda de Montilivi fins a 30 minuts abans del començament del partit i 30 minuts després de la finalització del partit. La voluntat és facilitar tant com sigui possible els accessos al camp sempre que es pugui d’acord amb la prioritat de garantir la seguretat.

El consistori gironí recorda que la seva prioritat és garantir la seguretat de totes les persones que assisteixen al futbol, en primer lloc, i a la vegada assegurar que les persones i entitats que viuen a Montilivi puguin continuar amb la seva activitat amb normalitat i facilitar al màxim possible l’accés al camp de tots els aficionats del Girona FC. L’Ajuntament de Girona recorda que les persones amb targeta acreditativa de discapacitat tenen plaça reservada a l’aparcament lateral del camp o bé poden anar d’acompanyants en un cotxe privat i baixar a la porta del camp, sempre que el conductor del vehicle privat abandoni després el perímetre de seguretat

El dispositiu de seguretat establert per Mossos d’Esquadra per al partit del dissabte entre el Girona FC i l’Atlètic de Madrid es manté tal com va estar establert, ja que d’entrada va ser dissenyat per garantir la seguretat en una situació en estat d’alerta 4 d’amenaça terrorista. En aquest dispositiu especial, la Policia Municipal porta els sis punts de control establerts en el perímetre de seguretat per tal de garantir que no s’estacionin cotxes en zones no permeses i que el camp de futbol pugui ser desallotjat al més ràpid possible. En el partit de dissabte, el treball dels agents de policia de Girona es reforçarà en la vigilància de les zones on no es pot aparcar per avisar els conductors dels vehicles durant les hores prèvies al partit de futbol.

La primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha manifestat que “l’Ajuntament és conscient que el primer principi és la seguretat i que des d’aquest punt de vista també cal realitzar tots els esforços per garantir la quotidianitat de la vida dels veïns i veïnes de Montilivi i l’arribada al camp dels aficionats del Girona FC”. Paneque ha manifestat que el “consistori anirà fent tots els esforços per introduir millores, com la de l’arribada del bus a la rotonda al costat del camp, durant aquest primers mesos i tenir la capacitat per adaptar-nos amb encert a cada nova circumstància que hi hagi segons el partit que jugui l’equip de la ciutat”. La primera tinent d’alcaldia ha volgut fer un agraïment especial a l’esforç fet per la Policia Municipal de Girona.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha assenyalat que “es recomana a totes aquelles persones que han d’accedir a l’estadi en cotxe que utilitzin l’aparcament dissuasiu de la rotonda del Mas Gri i hi arribin amb bus”. En la mateixa línia, ha recomanat “l’ús del bus especial per als dies de partit per als aficionats i aficionades que es traslladin al camp des de diferents punts de la ciutat”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)