Notícies i comunicats

23/08/2017

La campanya de col·locació de caixes niu per a ratpenats i mallerengues als espais públics comença la primera fase

Se n'han instal·lat un total de 25, a la plaça de l'Assumpció i a la Fidel Aguilar i als Jardins de les Pedreres, i es preveu arribar a un total de 42 quan tot el procés hagi acabat.

La primera fase de col·locació de caixes niu per a ratpenats i mallerengues en espais públics de la ciutat ha començat la primera intervenció, en la qual s’han col·locat un total de 25 caixes niu i que preveu arribar a les 42 quan s’hagi acabat tot el procés. D’aquestes 25, 8 estan col·locades a la plaça de l’Assumpció (6 són per a ratpenats i 2 per a mallerengues), 3 a la plaça de Fidel Aguilar
(2 són per a ratpenats i 1 per a mallerengues) i 14 als Jardins de les Pedreres (10 són per a ratpenats i 4 per a mallerengues). La instal·lació de la resta de caixes niu previstes en aquesta primera fase seguirà al parc del Migdia i parc de Vista Alegre. 

El passat mes de març l’Ajuntament de Girona va iniciar la campanya de col·locació de caixes nius per a ratpenats i mallerengues als espais públics de la ciutat “amb l’objectiu de fomentar la presència d’aquests animals a la ciutat, que ajuden a regular la població de mosquits i de processionària del pi, dues de les plagues que causen més afectacions a les ciutats”, tal com ha manifestat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre. 

Cada caixa, entesa com a refugi per a aquests animals, pot acollir una mitjana de 40 ratpenats o bé una parella de mallerengues amb 4 o 6 cries, respectivament. Els llocs a on es col·loquen les caixes niu han estat escollits a partir d’un estudi fet per l’associació Galanthus. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)