Notícies i comunicats

08/09/2017

Un total de 19 projectes artístics reben una ajuda Kreas en la convocatòria d'aquest any

Fa dos anys que l'Ajuntament de Girona destina 100.000 euros a aquestes beques i subvencions que tenen la finalitat d'impulsar la creació i la recerca en tots els àmbits artístics vinculats a la ciutat.

Un total de 19 projectes artístics han rebut una ajuda Kreas en la convocatòria d’aquest any, que s’ha fet pública recentment. Fa dos anys que l’Ajuntament de Girona destina 100.000 euros a la convocatòria anual d’aquests ajuts, que tenen la finalitat d’impulsar la creació i la recerca en tots els àmbits artístics vinculats a la ciutat. 

A la convocatòria d’aquest any es varen presentar 90 projectes, dels quals finalment se’n varen admetre 72 que complien amb els requisits de la convocatòria. Després de l’anàlisi i valoració d’una comissió avaluadora formada per persones representatives dels diferents àmbits artístics, finalment han obtingut una ajuda Kreas 19 projectes. 

D’aquests 19 projectes, 12 pertanyen a la modalitat de subvencions a la producció i difusió artística i 7 a la modalitat de beca a la recerca i creació artística. Per altra banda, enguany no s’ha presentat cap sol·licitud a la modalitat de beca de formació artística. Respecte als àmbits, hi ha 5 projectes audiovisuals, 4 d’arts escèniques, 4 arts visuals i 4 música i 1 projecte de literatura i 1 altre d’interdisciplinari. 

Per tal de garantir la viabilitat econòmica dels projectes, enguany, com a novetat, la convocatòria d’ajuts Kreas preveia imports tancats per a les beques, és a dir, 1.000 € per cada beca de formació i 3.000 € per cada beca de creació i recerca artística. Pel que fa les subvencions, l’import màxim que es podia sol·licitar per projecte era de 20.000 €, que com a molt podia representar el 70% del total del pressupost. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que aquest “ha estat l’any amb més participació dels últims anys”, un fet que ha atribuït en part a l’augment de la dotació econòmica (que ha passat de 50.000 € a 100.000 € recentment) però també a “l’obertura de participació a projectes que es presenten a la ciutat de Girona sense ser necessàriament realitzats per gironins”. “D’aquesta manera, Girona exerceix un cop més un rol de capitat cultural i creativa”, ha afegit el regidor. 

La relació de les persones o entitats beneficiaries d’un ajut Kreas es pot consultar al web: www.girona.cat/kreas 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)