Notícies i comunicats

10/07/2019

Dilluns que ve comencen les obres del carril bici i del camí escolar del carrer de la Creu

Les actuacions tenen una durada prevista de sis mesos.

Dilluns que ve, dia 15 de juliol, començaran les obres de millora de l’accessibilitat, la pacificació de trànsit rodat i la implantació del carril bici i del camí escolar al carrer de la Creu, en el tram comprès entre els carrers de Barcelona i de Joan Maragall. Els treballs tenen una durada prevista de sis mesos.

En una primera fase les actuacions afectaran les voreres de les cruïlles del carrer de la Creu amb els carrers de Joan Maragall i de Barcelona i es preveuen afectacions a diversos aparcaments i talls de trànsit de vehicles de forma puntual. Concretament, es prohibirà estacionar a la zona del carrer de Joan Maragall més propera al carrer de la Creu i hi haurà afectacions als estacionaments del carrer de la Creu en els trams entre els carrers de Joan Maragall i del Cor de Maria i entre els carrers de Francesc Ciurana i de Barcelona. En aquests últims trams, a més, hi haurà un estretament de la calçada. També s’estrenyerà el carril dret del carrer de Barcelona en sentit centre ciutat entre els carrers d’Emili Grahit i de Sant Joan Baptista de la Salle.

“Aquestes obres permetran una reorganització d’una part important del carrer de la Creu, en el sentit de potenciar el vianant i la mobilitat sostenible, alhora que permetran guanyar qualitat de vida als veïns i veïnes de la zona i seguretat a l’alumnat de l’escola Dr. Masmitjà. És un projecte important, que incorpora les línies bàsiques de com volem que siguin els carrers de la ciutat”, ha subratllat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Les obres suposaran la creació d’una nova via pedalable a la ciutat, que comportarà el desplaçament dels aparcaments de la vorera que toca a l’escola Doctor Masmitjà cap al centre de la calçada i, per tant, es reduirà l’espai del carrer destinat a vehicles.

A més, s’ampliaran els voreres en els xamfrans i encreuaments dels vials, avançant els passos de vianants adaptats i, per tant, reduint encara més l’espai de calçada destinada al trànsit rodat, que passarà a tenir un sol carril de circulació. Les dues bandes d’aparcaments s’organitzaran en línia i es reservaran unes illetes de protecció de vianants entre el carril de trànsit rodat de vehicles a motor i el carril bici.

La finalitat principal d’aquestes actuacions és, per una banda, definir un itinerari segur per als infants que van a l’escola Doctor Masmitjà i, per l’altra, implantar un nou tram de carril bici a la ciutat, ubicat al carrer de la Creu, que connecti amb el carril bici del parc Central.

L’empresa adjudicatària de les actuacions és Artea Mediambient SL, que portarà a terme les obres per un import de 167.275,33 €, IVA inclòs.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)