Notícies i comunicats

17/12/2019

Marina Garcés i Guiomar Rovira debatran sobre el poder i el lideratge a l'últim debat de la Butaca Casademont 2019

La conversa "El poder concentrat o la dissolució del poder" tindrà lloc demà, dimecres, 18 de desembre, a les 19 h.

Demà, dimecres, 18 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc el debat “El poder concentrat o la dissolució del poder”, a càrrec de Marina Garcés i Guiomar Rovira, que posarà punt i final a l’edició d’enguany de la Butaca Casademont, que ha volgut reflexionar al voltant del concepte i evolució dels lideratges.

Durant les dues sessions anteriors, les reflexions van girar al voltant de la definició de lideratge en relació amb el concepte d’autoritat, amb Daniel Gamper, i Íngrid Guardiola i Míriam Díez van obrir un debat sobre els lideratges al segle XXI. En aquest darrer debat, es parlarà de com el món contemporani ens aboca a moltes disjuntives que tenen a veure amb l’aparició de les xarxes socials i amb una tendència cada cop més intensa a l’exhibició de la intimitat i a l’aparició de realitats paral·leles que interfereixen o s’interposen entre nosaltres i allò que anomenem “la realitat”. Les notícies falses, la velocitat amb què circulen les notícies, la manca de referents clars, la dispersió de les fonts, fan alhora més fàcil i més difícil una idea de lideratge.

I si l’essència del lideratge contemporani rau en el trencament de l’expectativa, és a dir, en la lluita contra les característiques singulars d’una època disruptiva? ¿I si el lideratge fos “antidigital”? I si el poder es concentra en pocs individus que justament no pretenen ser líders sinó romandre a l’ombra? O bé vivim una època de dispersió en la qual només és plausible d’esperar lideratges locals, territorials?

Marina Garcés i Guiomar Rovira reflexionaran i buscaran resposta a aquestes i altres preguntes al voltant dels lideratges i el poder a l’Auditori del Centre Cultural la Mercè.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)