Notícies i comunicats

08/09/2017

L'Ajuntament de Girona s'adherirà a la Declaració Basca de desenvolupament local sostenible

El document vol ser un full de ruta per a ciutat i pobles europeus per crear municipis productius i resilients per a una Europa habitable i inclusiva.

L’Ajuntament de Girona portarà a aprovació del Ple de dimarts l’adhesió a la Declaració Basca de desenvolupament sostenible. Aquest document, resultat de la VIII Conferència Europea sobre Ciutats i Pobles Sostenibles, vol ser un nou full de ruta per a les ciutats i els pobles europeus per tal de crear municipis productius, sostenibles i resilients per a una Europa habitable i inclusiva. 

La Declaració Basca és un reconeixement de la necessitat d’una transformació tecnològica, socioeconòmica i sociocultural de la societat actual per tal d’assegurar una qualitat de vida digna per a la població respectant els ecosistemes locals i globals i els recursos naturals disponibles. El document inclou 15 mesures per donar suport a aquest compromís i inclou aspectes que van des de la participació ciutadania, la innovació social i l’economia col·laborativa fins a les energies renovables, les oportunitats d’inversió local, el finançament col·lectiu o els productes i serveis respectuosos amb el medi ambient, entre altres. 

“L’adhesió a la Declaració Basca certifica el compromís de Girona amb els objectius locals i globals de desenvolupament sostenible”, ha remarcat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, que ha afegit que “hem de ser capaços de traduir aquests objectius europeus en polítiques concretes i ambicioses, des d’una òptica transversal”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)