Notícies i comunicats

20/09/2017

La projecció de "Llévate mis amores" donarà el tret de sortida a una nova edició del cicle "Cinema i solidaritat"

Enguany les propostes, que es podran veure al Cinema Truffaut de setembre a juny, giraran entorn del paper de la dona en els denominats països del Sud des de diferents vessants.

La nova edició del cicle “Cinema i solidaritat” començarà dimarts dia 26 de setembre (20.30 h, Cinema Truffaut) amb la projecció del film Llévate mis amores, dirigit pel director mexicà Arturo González, un documental biogràfic que ens apropa a Las Patronas, un grup de dones mexicanes que des de 1995 prepara menjar cada dia per llançar als migrants que viatgen sobre un tren de càrrega que es dirigeix cap als Estats Units. La projecció de la pel·lícula serà presentada per la Fundació SER.GI. Precisament el paper de la dona en els denominats països del Sud serà la temàtica central de la proposta de “Cinema i solidaritat” d’enguany.

 

L’objectiu del cicle d’aquest any és el de visibilitzar la dona del Sud en un sentit ampli i apropar els espectadors a la realitat dels països empobrits des de l’òptica de les dones per donar a conèixer tant situacions de desigualtat com processos de canvi liderats per aquestes. Durant els propers mesos es podran veure els llargmetratges Ni diós, ni patrón, ni marido (Argentina, 2010), el 31 d’octubre; Ixcanul (Guatemala, 2015), el 21 de novembre; 14 kilómetros (Espanya, 2007), el 19 de desembre; Sonita (Iran, 2015), el 30 de gener; Coría y el mar (Espanya, 2014), el 27 de febrer; Las damas azules (Espanya, 2015), el 20 de març; Oscuro animal (Colòmbia, 2016), el 24 d’abril; Salt of the Earth (Estats Units, 1954), el 29 de maig, i Flor del desierto (Regne Unit, 2009), que tancarà el cicle el dimarts 19 de juny.

 

Totes les projeccions, que són amb entrada lliure, es faran al Cinema Truffaut a les 20.30 h. El cicle està organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Cinema Truffaut.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)