Notícies i comunicats

25/09/2017

La segona edició del Girocòmic arriba a Girona amb autors de reconeixement internacional

La fira del còmic i l'entreteniment se celebrarà del 12 al 15 d'octubre a l'espai annex del Palau de fires i comptarà amb més de 40 expositors.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, acompanyat del director editorial de Panini, Alejandro Martínez, i dels responsables de la fira, Aleix Freire i Lluís Bofill, ha presentat aquest matí la segona edició del Girocòmic, la fira del còmic i l’entreteniment de Girona, que se celebrarà de 12 al 15 d’octubre. La fira tindrà lloc a l’espai annex del Palau de Fires de Girona i que comptarà amb 40 expositors i un cartell ple de figures de primer nivell internacional.

 

Passaran pel Girocòmic autors catalans amb projecció internacional com Jordi Bernet, que enguany rebrà el premi Girocòmic Ciutat de Girona en reconeixement a la seva trajectòria professional; Pasqual Ferry, autor de Marvel als Estats Units, o Albert Monteys, humorista gràfic i conegut pel seu pas per El Jueves. També passaran per la fira Carlos Pacheco, dibuixant de còmics com Superman, o Pedro Pérez, responsable de l’story board de Tadeo Jones, entre molts altres. El programa de la fira inclourà, també, 20 xerrades a càrrec dels autors esmentats i prop de 20 tallers vinculats al sector

 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha volgut destacar “l’aposta de l’Ajuntament per la cultura i per apropar-la als més joves” alhora que ha remarcat que “Girocòmic és un planter de cultura per a joves i no tan joves que ja s’ha consolidat i ha d’anar creixent”.

 

Girocòmic, amb una supefície de 4.000 m2, va néixer amb la voluntat de convertir-se en un punt de referència i de trobada per a tots aquells aficionats al món del còmic. En l’edició d’enguany incorpora una zona dedicada als jocs de taula i una àrea de videojocs que complementaran les activitats habituals de conferències, projeccions i signatures d’autors, que firmaran les seves obres durant els 4 dies de la fira. El cartell de l’edició d’enguany és obra de l’il·lustrador gironí Xavier Felip.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)