Notícies i comunicats

27/09/2017

Els avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació es presenten dins del projecte Construcció Connectada

S'ha exposat un informe sobre aquest àmbit realitzat per l'Associació Catalana de Construcció Sostenible.

Ahir a la tarda es va portar a terme la cinquena jornada del projecte Construcció Connectada, impulsat per l’Ajuntament de Girona a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme. L’activitat es va fer a la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. 

Durant la trobada, les arquitectes Anna Muset i Irene Oliva van exposar l’Informe dels avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent, realitzat per l’Associació Catalana de Construcció Sostenible. Aquest document, que es va presentar el 28 de juliol, es pot utilitzar com a guia pràctica per ampliar coneixements i per debatre i progressar en la construcció. Inclou conclusions a cada apartat per poder atendre i aplicar la tota la informació. 

Després de l’exposició es van presentar dos dels casos de referència que figuren en l’Informe. Primer, l’arquitecte Francesco Ranocchi, de l’estudi Awarquitects, va explicar la reforma i ampliació de l’Hostal Empúries, exemple d’edifici residencial públic amb la classificació LEED Gold. Seguidament, en la tipologia d’edifici de serveis, l’arquitecte Josep Ricart Ulldemolins, de l’estudi Harquitectes, va explicar el Centre Cívic Cristalerías Planell, situat al barri de les Corts de Barcelona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)