Notícies i comunicats

09/05/2017

Commemoració unitària del Dia d'Europa a Girona

L'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat conjuntament l'efemèride aquesta tarda amb un acte institucional.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació de la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat un any més de forma conjunta el Dia d’Europa a la ciutat. L’acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal, ha estat presidit per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president accidental de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.

 Durant l’acte, l’alcaldessa Marta Madrenas ha llegit el manifest institucional de la jornada, en el qual s’han posat de manifest els reptes de la Unió Europea i la voluntat de treballar de forma conjunta per aconseguir una “Europa unida, democràtica, tolerant, solidària, respectuosa de les diversitats, les minories i els drets humans” ja que “estem convençuts que és la millor manera de garantir la pau, la democràcia, la diversitat, la seguretat i la llibertat dels ciutadans”.

 Els alumnes participants en el programa Erasmus+ de l’Institut Salvador Espriu de Salt han estat els encarregats d’obrir la commemoració explicant la seva experiència i les seves vivències en aquest projecte europeu. En el marc de la jornada, es representarà el monòleg La idea d’Europa, basat en el llibre i en la conferència pronunciada per George Steiner el 2004 en el qual es fa un recorregut a les característiques que configuren la cultura europea. L’obra està dirigida per Òscar Intente i compta amb l’acompanyament a l’acordió de Ferran Martínez.

 Com ja és tradicional, l’acte ha finalitzat amb la interpretació de l’himne d’Europa, aquest any a càrrec del quintet de professors de l’Escola de Música de Gironès.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)