Notícies i comunicats

11/05/2017

L'Ajuntament de Girona posa a disposició de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil un cotxe perquè puguin realitzar les seves tasques

L'entitat realitzarà el primer servei preventiu amb el nou vehicle durant Girona, Temps de Flors.

L’Ajuntament de Girona ha cedit un vehicle municipal a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona (AVPC de Girona) per facilitar la mobilitat del seu voluntariat en les diferents activitats i tasques de suport a la ciutadania que realitza al municipi.

 

El vehicle, procedent de la Policia Municipal, realitzarà el primer servei preventiu en el marc del Girona Temps de Flors, on com l’any passat el voluntariat de Protecció civil participarà activament fent tasques informatives i de prevenció pel Barri Vell. Com a novetat d’enguany, els dos caps de setmana de l’esdeveniment (13, 14, 20 i 21 de maig), en horari de 10 del matí a 9 del vespre, el voluntariat instal·larà un punt informatiu i assistencial a la zona de La Copa en el qual atendrà la població i lliurarà gratuïtament polseres per a la mainada que s’utilitzen per facilitar el retrobament dels infants, en cas de pèrdua, amb els seus pares o acompanyants. L’AVPC ha realitzat aquesta darrera activitat en altres grans esdeveniments de la ciutat i té molt bona acollida entre la ciutadania.

 

El vicealcalde i regidor d’Associacions, Participació i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, comenta que “es tracta de donar suport municipal a la bona tasca que està fent aquest voluntariat en els grans esdeveniments que es porten a terme a la ciutat, com les Fires de Sant Narcís, la Cavalcada de Reis, la Setmana Santa o el Girona, Temps de Flors, entre altres”.

 

Objectius de l’AVPC de Girona

 

L’AVPC de Girona és una entitat vinculada a l’Ajuntament de Girona, constituïda l’any 2015, que té com a finalitat treballar en l’àmbit de la protecció civil i de col·laborar amb les diferents administracions competents en el sistema de preparació i resposta davant de situacions de greu risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària, en les quals la seguretat i la vida de les persones pugui estar en situació de perill. El voluntariat també col·labora en grans esdeveniments de la ciutat que suposin un greu risc col·lectiu a la població. Actualment l’associació compta amb 58 voluntaris i voluntàries.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)