Notícies i comunicats

11/05/2017

El claustre de Sant Pere de Galligants evocarà l'escenari d'una celebració a l'estil versallès per Girona, Temps de Flors

L'entitat financera BBVA CX participa en el festival decorant aquest espai i esdevé el principal patrocinador de la mostra.

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el director de zona de BBVA, Quim Soler, i el membre de l’associació Amics de les Flors de Girona Jordi Albà han presentat aquesta tarda el projecte “Cant de sirenes”, que es podrà veure al claustre de Sant Pere de Galligants durant Girona, Temps de Flors. Amb aquesta proposta, en la qual participa l’entitat financera BBVA CX, l’espai evocarà una gran celebració a l’estil versallès del 13 al 21 de maig. 

Aquest és el tercer any que BBVA CX participa a Girona, Temps de Flors i n’ha esdevingut el patrocinador principal. La regidora Glòria Plana Yanes “agraeix a l’entitat la col.laboració d’aquests tres anys, i anima a les empreses i institucions del territori a donar suport a aquest esdeveniment que en un marc únic i internacionalment reconegut posa de relleu el patrimoni monumental i històric de Girona”, i destaca que “apostar per aquest gran festival dels sentits, d’emocions i sentiments és implicar-se amb la ciutat, en un festival que des del 1954, posa en valor el teixit social, l’associacionisme i el treball dels artistes i de centenars de persones voluntàries que ho fan possible”. 

Tal com ha destacat el director de zona de BBVA, Quim Soler, “BBVA CX aposta per Temps de Flors com a esdeveniment proper al territori i a la seva gent”. Soler ha remarcat que, en anys anteriors, els espais decorats per l’entitat han aplegat milers de visitants i que s’espera que la xifra enguany sigui encara superior a edicions anteriors. 

Pel que fa al projecte floral del claustre de Sant Pere de Galligants, l’entitat financera hi ha participat de manera activa des de la fase d’estudi fins a l’elaboració final amb la implicació de més de 200 persones voluntàries procedents de diferents oficines i serveis centrals del banc a la demarcació. Enguany, BBVA CX ja confiat el projecte floral del claustre a l’artista Jordi Albà, qui ja va participar en els projectes de l’entitat els dos anys anteriors. 

Albà ha definit el projecte com un “Cant de sirenes” en homenatge a un dels capitells més reconeguts del claustre, que simbolitza una sirena de dues cues. El cant de la sirena és equivalent a una quimera, una fantasia, i això és el que Albà vol plasmar amb la decoració. És una fantasia que el claustre d’un monestir, que és pau, serenor i austeritat, esdevingui una gran celebració, una disbauxa, i s’impregni d’un estil barroc recarregat. 

Així, el claustre de Sant Pere de Galligants, datat del segle XII, d’estil romànic, recrearà una postal d’estil versallès. Inclourà colors daurats, làmpades amb vidres, una gran taula de celebració amb estovalles de Damasc, amb gerros i butaques d’estil barroc. Tant els passadissos com el pati es vestiran d’aquest estil. 

S’utilitzaran unes 3.600 tiges de flor per al conjunt de la decoració. Entre aquestes flors hi haurà des de planta seca, com la civada, a flor delicada, com roses –en diferents tonalitats-, campànules, cales, hortènsies, clavells i un toc d’heures. Els tipus de flor s’han triat en funció de la tonalitat i s’hi podran veure tons daurats, blancs, blaus i taronges. La selecció de varietats ve donada també, però, per les condicions de conservació. Per això hi ha flor seca o flor natural hidrofilada, a la qual se li aplica un tractament per treure-li la humitat, procés en què s’ha estat treballant des de fa uns tres mesos. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)