Notícies i comunicats

16/05/2017

L'Espai Marfà obre convocatòria per formar part d'un Programa d'acompanyament artístic

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins el 16 de juny de 2017.

L’Espai Marfà, en col·laboració amb la Casa de la Música del Gironès, obre una convocatòria per a seleccionar 2 o 3 grups musicals que formaran part d’un programa d’acompanyament artístic durant l’any 2017. 

Un grup de música no sols ha de tenir una bona proposta artística sinó que a més ha de tenir els coneixements per fer-la créixer i participar del seu desenvolupament. Més enllà dels aspectes artístics, hi ha un sector i entorn professional que cal conèixer per tal de desenvolupar una carrera amb èxit. L’acompanyament i la capacitació és necessària tant pels artistes emergents com a per a músics professionals o en vies de professionalització que necessiten revisar esquemes per adaptar-se al funcionament d’un sector en continua evolució.

Els grups seleccionats per la convocatòria 2017 del programa d’acompanyament musical de l’Espai Marfà esdevindran grups residents de l’any, i de comú acord amb tècnics de l’Espai Marfà i la Casa de la Música del Gironès establiran el contingut del programa d’acompanyament que pot incloure diferents accions d’entre les següents:

► Residències artístiques. Cessió d’espais i de recursos
► Suport a la producció i direcció musical
► Suport a la producció i direcció de directes
► Suport a la gravació i producció de fonogrames
► Suport a la distribució digital
► Suport a la gravació i producció audiovisual (directe o clip)
► Suport en estratègia de desenvolupament artístic
► Suport en comunicació, gestió de la imatge i màrqueting
► Suport en recerca de finançament
► Participació als taller i cursos de formació del programa d’activitats musicals de l’Espai Marfà


Cadascuna de les accions comptarà amb l’assessorament de professionals del sector que capacitaran als participants amb eines que ajudaran a millorar la gestió de les seves carreres artístiques. Aquestes accions poden ser úniques i diferenciades per a cadascun dels grups seleccionats o bé compartides.

Es posarà a disposició dels grups seleccionats el recursos disponibles a l’Espai Marfà (bucs d’assaig i sala d’actes) i de la Casa de la Música del Gironès (Sala La Mirona), així com el personal necessari per dur a terme les accions.

Es poden presentar solistes i formacions musicals de qualsevol gènere o estil que presentin projectes originals i/o de creació pròpia. El programa d’acompanyament inclou accions que s’adrecen tant a músics emergents com a músics professionals o en vies de professionalització.

Els sol·licitants hauran de finalitzar les accions acordades en el programa d’acompanyament artístic abans del 30 de juny de 2018.

Els grups que han format part del programa d’acompanyament artístic 2016 han estat els grups: Clave de Sur, Les Anxovetes i Bigblack Rhino. Part del treball que han realitzat aquestes formacions durant el curs es podrà veure el dimecres 12 de juliol a partir de les 19.30 h en un concert d’estiu gratuït a l’exterior de l’Espai Marfà

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)