Notícies i comunicats

16/05/2017

Tocs de Vi programa una dotzena de tastos DO Empordà en edificis emblemàtics de Girona

L'esdeveniment tindrà lloc del 26 al 28 de maig a la plaça de la Independència.

Font: Ajuntament de Girona

Del 26 al 28 de maig tindrà lloc la cinquena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que se celebrarà a la plaça de la Independència i que inclourà una dotzena de tastos de vins DO Empordà en edificis i espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any la fira incorpora la capella de Sant Nicolau, el monestir de Sant Pere de Galligants i la sala La Carbonera del Museu d'Història com a seu dels tastos i es mantenen altres espais que repetiran els tastos com ara els jardins dels Alemanys, la torre de Sant Domènec de la Muralla o la Casa Masó. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha volgut destacar que “Tocs de Vi de l’Empordà es consolida i dóna visibilitat, aquest any, a molts indrets que són poc visitats pels ciutadans, reforçant d’aquesta manera el patrimoni de Girona”. Per altra banda, ha volgut fer palesa “la importància de la col·laboració publicoprivada, ja que sense aquestes sinergies no seria possible dur a terme molts dels esdeveniments programats a la ciutat”.  

La programació de tastos en espais emblemàtics de la ciutat suposa, d’una banda, estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i, d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda. 

Els tastos tindran lloc des del dimecres 24 de maig i fins al dissabte 27. Les entrades, a un preu de 7 euros, es poden adquirir al web de la DO Empordà (www.doemporda.cat) a partir d’avui a les
15 h. Cada tast serà protagonitzat per un celler diferent de la DO Empordà. L’entrada permet assistir al tast de vins i obtenir una invitació de cinc tiquets i una copa per a la fira de la plaça de la Independència. 

Més informació sobre la fira

Una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona participen en aquesta cinquena edició de la fira Tocs de Vi de l’Empordà, que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Durant tres dies, en aquest espai del centre de Girona s’oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.30 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les
23 h-. El preu del tastos de vi és de set euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions. En aquest cas, les entrades no es venen per Internet i es podran adquirir a la mateixa fira. 

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de la nova anyada. Per la seva banda, els restauradors de la plaça de la Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres. 

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)