Notícies i comunicats

23/05/2017

V Setmana "Sempre acompanyats" Girona, maig 2017

Del 22 al 26 de maig de 2017.

Durant la setmana del 22 al 26 de maig de 2017, celebrem a la ciutat de Girona, la V Setmana Sempre Acompanyats, on realitzarem tota una sèrie d’activitats de sensibilització i formació, dirigides a les persones grans, la infància, ciutadania, veïns i comerciants del barri Vell i Mercadal, així com, a tècnics i voluntaris de les diferents entitats i administracions dins de l’àmbit de l’acció social.

Aquesta Setmana està promoguda des del Programa Sempre Acompanyats, que des de L’Obra Social ”la Caixa” i la Creu Roja amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, es va iniciar a finals de 2013, com a projecte pilot, per pal·liar les situacions de soledat no volguda en les persones grans, inicialment en els barris de Barri Vell i Mercadal, amb la intenció d’anar-ho fent extensible a la resta de la ciutat, un cop consolidat el programa en l’actualitat.

El model de treball esta centrat en la persona amb vocació comunitària i es fonamenta en la intervenció social participativa, utilitzant els recursos i serveis existents dins de la comunitat, i complementant-los amb la creació d’aquells necessaris per pal·liar els efectes negatius que la soledat no volguda te sobre la salut i sensibilitzar a la població.

A tal fi, des del Programa, treballem com a xarxa d’intervenció comunitària, a través del Grup d’Acció Social integrat per l’Ajuntament de Girona, (Serveis Socials, SAGGiD, Centre Cívic Barri Vell/Mercadal, Policia Municipal), Departaments de la Generalitat de Catalunya (Hospital Trueta, CAP Sta. Clara, ASPCAT, Mossos d’esquadra), entitats socials (Caritas, Creu Roja, EspaiCaixa, Hospital sociosanitari Mútuam, Parròquia Mercadal i del Carmen, Associació Gent Gran Barri Vell/Mercadal, Associació de veïns del Barri del Mercadal i la Cambra de Propietaris de Girona), i els Associacions de comerciants (Girona Centre eix comercial i el Mercat del Lleó) i l’equip d’intervenció del programa.
Així com també participen i donen suport a través del programa, a les persones grans que pateixen Soledat No Volguda, voluntaris, veïns i comerços del Barri Vell i Mercadal.

El programa d’activitats de la Setmana Sempre Acompanyats són:

Del 22 al 26 maig
Campanya “El nostre comerç amb la Gent Gran”.
Els comerços amb cartell distintiu, et donaran una entrada gratuı̈ta per anar als Cinemes Albéniz

Dilluns 22 de maig
EXPOSICIÓ I TALLER DE CUINA INTERGENERACIONAL:
“El Geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina”. Per major de 65 anys (inscripció prèvia).
Lloc: MONESTIR DE SANT PERE GALLIGANS. De 10 a 13h. Carrer Santa Llúcia, 8

Dilluns 22 de maig
XERRADA: “Hipertensió Arterial i Activitat Física” per majors de 65 anys.
Lloc: CREU ROJA GIRONA. De 16 a 18h. Carrer Bonastruc de Porta, 13 (inscripció prèvia).

Dimarts 23 de maig
ESPAI DEBAT: La soledat en la gent gran; bones pràctiques de suport veïnal.
Amb la participació de veïns i veïnes del Barri Vell i Mercadal, explicant les seves experiències. Lloc: CENTRE CÍVIC BARRI VELL - MERCADAL. De 17,30 a 19h. C/ Cort Reial, 7

Dimecres 24 de maig
PARTICIPACIÓ A LA DIADA DE LA GENT GRAN
Lloc: AUDITORI DE GIRONA. De 9,30 a 13h. Passeig de la Devesa, 35 (inscripció prèvia).

Dijous 25 de maig
CURS FORMATIU: “Acció en situacions de maltractament a les persones grans”
Per professionals del sector. (inscripció prèvia, Places limitades)
Lloc: CENTRE CÍVIC BARRI VELL - MERCADAL. De 9 a 14,30h.

Divendres 26 de maig
ACTIVITAT INTERGENERACIONAL: “En moviment”
Participació de l’Escola Joan Bruguera a les activitats de l’associació Gent Gran BV/M.
Lloc: ASSOCIACIÓ GENT GRAN BARRI VELL - MERCADAL. De 10 a 12h. Carrer Cristòfol Grober, 8  

Per inscripció a alguna de les activitats de la V Setmana Sempre Acompanyats, participació en el programa o sol·licitud, es posa a disposició de la ciutadania, el telèfon gratuït 900 365 222.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)