Notícies i comunicats

25/05/2017

Es conclou la vuitena edició del Projecte Rossinyol a Girona amb la participació de 60 estudiants

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l'acte de cloenda de l'edició 2016-2017 de l'activitat, que es farà demà, a les 17.30 h, a l'Estació Espai Jove.

Demà es clou la vuitena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona, una iniciativa impulsada per la Universitat de Girona (UdG) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i en la qual enguany han participat un total de 60 estudiants. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la cloenda del projecte aquest curs en un acte que es farà a les 17.30 h a l’Estació Espai Jove. També hi assistiran la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i la regidora de Joventut i Seguretat en el Treball, Elisabet Riera. 

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l'ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari de l’alumnat universitari que fa de mentor i acompanya al llarg de tot el curs a un alumne d’una escola o institut de Girona. 

Durant sis mesos, 30 estudiants de la Universitat de Girona i 30 alumnes nouvinguts d’educació primària i secundària de la ciutat han compartit vivències, han intercanviat cultures, han passejat per carrers desconeguts de la ciutat, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri i, d’alguna manera, per a molts ha estat com tenir un company o una companya gran amb qui poder compartir coses i confiar. 

Els centres educatius que han participat en el projecte aquest curs han estat les escoles Carme Auguet, Josep Dalmau Carles, Font de la Pólvora, Àgora, Santa Eugènia i Vila-roja, i els instituts Jaume Vicens Vives, Montilivi i Ermessenda de Girona. 

Enguany, el Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona ha estat retransmès en el programa educatiu televisiu “Educa què?” de TV Girona. Aquest projecte es desplega gràcies als compromisos i responsabilitats compartits entre la UdG, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius participants. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)