Notícies i comunicats

25/05/2017

L'Ajuntament de Girona signa dos convenis de col·laboració amb CCOO i UGT

La primera tinent d'alcaldia, Sílvia Paneque, signa amb els Secretaris Generals d'UGT i CCOO, Xavier Casas i Bartomeu Compte, convenis de col·laboració per enfortir els Drets Socials i Laborals dels gironins i gironines.

Font: Ajuntament de Girona

La primera tinent d’alcaldia, Sílvia Paneque, ha signat avui dos convenis amb els sindicats CCOO i UGT que incrementa la col·laboració amb l’Ajuntament de Girona per combatre situacions de vulnerabilitat econòmica o social. “Els dos sindicats que m’acompanyen avui tenen una gran tradició no només en la lluita en favor dels drets dels treballadors i treballadores, sinó en l’assistència a totes les persones que sol·liciten el seu emparament”, ha dit Paneque. Bartomeu Compte de CCOO i Xavier Casas d’UGT han convingut amb Paneque que “no hi ha millor forma de treballar els problemes que fer-ho de forma col·laborativa des de la lleialtat”. Els convenis signats amb els sindicats tenen continguts diferents adreçats a treballadors afectats per problemes laborals i a dones víctimes de discriminació laboral. 

El conveni entre l’Ajuntament de Girona i la UGT neix de la resposta ràpida que es dona a les treballadores de neteja de Puig d’en Roca afectades de no haver rebut el salari que els pertoca durant uns mesos. Xavier Casas ha dit que “l’Ajuntament de donat una resposta ràpida i àgil en aquest cas concret”. A més, el Secretari General, ha afegit que “el conveni és molt favorable per als treballadors de la ciutat de Girona i ha demanat que més ciutats de Comarques Gironines s’estableixin col·laboracions similars”. El conveni estableix un protocol clar per a la detecció de treballadors i treballadores afectats per situacions d’emergència social derivades d’incidències laborals com la falta de percepcions salarials, impagaments, reduccions de jornades o acomiadaments. 

El conveni firmat per Sílvia Paneque i Bartomeu Compte permet col·laborar de manera directa amb el SIAD laboral de Comissions Obreres per mitjà que el consistori gironí podrà derivar dones que pateixen discriminació laboral a la feina per la seva condició femenina. “Estem molt satisfets amb el servei que tenim del SIAD laboral i està donant molt bons resultats. Amb aquesta notícia esperem també donar-lo a conèixer i posar-lo a disposició de la gent que ho necessiti”, ha dit Compte. L’acord entre l’Ajuntament de Girona i CCOO permetrà a partir d’avui un nou servei a disposició de les dones que ho sol·licitin des dels Serveis Bàsics d’Atenció Primària, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona o des de la Xarxa de Centres Cívic. 

Els sindicats han destacat la bona predisposició de l’Ajuntament de Girona i han remarcat que aquesta notícia posa negre sobre blanc la voluntat de col·laboració per resoldre problemes reals de les persones. Sílvia Paneque ha assegurat que “no hi ha millor manera que la posada en marxa de propostes col·laboratives amb sindicats que tenen una llarga trajectòria de compromís social i voluntat de vetllar per l’ocupació plena de qualitat”. L’Ajuntament de Girona avui estableix que els gironins i gironines en una situació de dificultat laboral tindran el consistori i els sindicats en col·laboració per aportar solucions. “La Girona que s’ocupa de les persones en el moment que tenen una dificultat majúscula és una de les millors maneres que tenim per definir-nos”, ha conclòs Paneque.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)