Notícies i comunicats

26/05/2017

La Setmana del Cor torna a Girona amb més activitats que mai

La jornada, que arriba enguany a la 21a edició, tindrà lloc del 30 de maig al 4 de juny a la ciutat.

Girona acollirà del 30 de maig al 4 de juny diverses activitats amb motiu de la 21a edició de la Setmana del Cor. La prevenció de les malalties cardiovasculars serà un any més l’eix central de la programació d’actes que tindran lloc la setmana vinent i que estan organitzats per l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), amb el suport de l’Ajuntament de Girona, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Aquest any, com a novetat, el Col·legi de Metges s’ha bolcat també en l’organització dels actes.

 

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha manifestat que des del consistori “es treballa i se seguirà treballant per conscienciar que la prevenció és indispensable per millorar la qualitat de vida dels gironins i de la societat en general”, alhora que ha volgut destacar “la gran tasca que està duent a terme GICOR, que aquest anys celebra ja el seu 25è aniversari”.

 

La conferència “La medicina en el cor de la novel·la històrica”, a càrrec del periodista i escriptor, Martí Gironell, donarà el tret de sortida a les activitats programades el proper 30 de maig a la Biblioteca Carles Rahola de Girona (18.30 h). Dimecres, 31 de maig, l’aula gastronòmica del Mercat del Lleó oferirà un taller de cuina cardiosaludable, en lloc dels tastets programats altres anys, en els quals de manera gratuïta 25 persones podran aprendre tècniques de cuina cardiosaludable. Les inscripcions ja estan obertes i es gestionen des de la seu de GICOR.

 

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany és el vídeo testimonial sobre insuficiència cardíaca titulat Vides delicades, que es projectarà el dia 1 de juny a l’Hotel Carlemany (19 h), en el qual es recullen testimonis de persones que pateixen cardiopaties. Després de la projecció se celebrarà un debat entre pacients i experts per posar en comú experiències. L’1 i 2 de juny l’entitat GICOR instal·larà un estand informatiu a la plaça de Miquel de Santaló on les persones que ho desitgin podran calcular el seu risc coronari o podran efectuar una reanimació cardiopulmonar en un maniquí, entre altres activitats.

 

La tradicional marxa de GICOR, aquest any també organitzada pel Col·legi Oficial de Metges de Girona, clourà els actes de la Setmana el diumenge 4 de juny i comptarà amb dues marxes, una de curta fins a la font del Ferro i una de llarga fins al castell de Sant Miquel, amb sortida, totes dues, des del pont de Pedra a les 9 h del matí. Per participar-hi cal inscripció prèvia a info@gicor.org o al telèfon 972 221 469.


 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)