Notícies i comunicats

31/05/2017

Dijous comencen les votacions per les 100 propostes que se sotmeten a consulta en els cinquens pressupostos participats de barris

Dels 155 projectes votats entre els anys 2013 i 2015, només en queden 13 per executar i properament quedaran resolts.

Font: Ajuntament de Girona

Després de les assemblees realitzades entre els mesos de febrer i maig, en què els barris ja han definit les propostes de millora que volen que se sotmetin a consulta, aquest dijous engega el procés de votació dels cinquens pressupostos participats, amb un total de 100 accions sotmeses a consulta. El procés s’allargarà fins al 13 de juny a les 12 h del migdia, i compta amb una assignació pressupostària d’1.200.000 €.

Les votacions seran emeses electrònicament i hi podran participar tots aquells ciutadans empadronats a Girona i majors de 18 anys. Per votar caldrà entrar al web girona.cat/consultabarris i un cop dins s’hauran d’entrar les dades demanades, tant el document d’identitat com la contrasenya que es troba a la credencial de vot que s’ha enviat per correu a tots els empadronats a la ciutat. En cas de no haver rebut la credencial de vot, caldrà anar a les seus de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Girona. 

Dels 155 projectes votats en les edicions 2013, 2014 i 2015, n’hi ha només 13 pendents d’executar i properament quedaran resolts. Les 69 propostes votades l’any 2016 estan en procés d’execució amb un termini previst per dur-les a terme fins al gener de 2018 “Els projectes decidits en les anteriors votacions de pressupostos participats estan gairebé tots executats, amb l’excepció de 13 accions que estan gairebé a punt d’enllestir-se”, ha manifestat el vicealcalde i regidor de Sosteniblitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. 

Concretament aquests projectes són diverses instal·lacions de càmeres de seguretat, al Barri Vell, Vila-roja i al Grup Sant Daniel, que estan pendents de les autoritzacions que s’emeten des de la Generalitat de Catalunya; la instal·lació d’un cobert a la plaça de Miquel de Palol (projecte plurianual que torna a sortir aquest any a votació); o la consolidació d’un talús darrere d’un bloc d’habitatges a la zona de Domeny-Taialà, que està en procés de licitació. 

La reconstrucció de la font del barri de Font de la Pólvora, la creació de la ruta verda als barris de Montjuïc i de Palau-sacosta, la millora de l’accessibilitat d’un pas de vianants a la pujada de les Pedreres –les obres començaran aquest mes de juny-, el condicionament del marge dret de la llera del Ter al barri de Pedret -que està pendent de finalització-, l’enderroc de talussos i murs a la plaça de la Comtessa Ermessenda -pendent d’inaugurar- o la realització d’obres per a la reubicació dels contenidors de la pujada de Primer de Maig al barri de Vila-roja -obra pràcticament acabada- són els altres projectes pendents de finalitzar. 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament, M. Àngels Planas, ha fet una crida a la participació i ha remarcat que “els resultats seran entregats el dia 13 de juny per l’empresa Scytl, responsable de la gestió de la consulta electrònica, que farà el recompte dels vots i facilitarà a l’Ajuntament els resultats que es lliuraran a la Comissió Mixta de Ciutat per a l’escrutini final”. 

Podeu consultar les propostes sotmeses a votació en els pressupostos participats d’enguany al web www.girona.cat/consultabarris 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)