Notícies i comunicats

31/05/2017

L'Ajuntament de Girona lliura els premis de la 32a edició dels Jocs Florals i Literaris de Secundària

Un centenar d'alumnes han omplert aquest matí el Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona.

Font: Ajuntament de Girona

Un centenar d’alumnes dels centres d’educació secundària de Girona han participat aquest matí al lliurament de premis de la 32a edició dels Jocs Florals i Literaris que organitza l’Ajuntament de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Carles Ribas, han donat la benvinguda als assistents a l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de la ciutat. 

Als Jocs Florals d’enguany han resultat guanyadors 20 alumnes de 7 centres d'educació secundària de la ciutat: l’Institut Montilivi, l’Institut Santiago Sobrequés, l’Institut Vicens Vives, el Col·legi La Salle, el Col·legi Maristes, l’Escola Les Alzines, i l’Escola Bell-lloc del Pla de Girona, i el tema proposat aquest any per a l’esdeveniment literari ha sigut “Girona, ciutat d’acollida”. 

L’alcaldessa de Girona ha manifestat la rellevància d’aquests guardons “que suposen un reconeixement i un homenatge a la llengua, màxim tret identitari de les nacions”, alhora que ha volgut recalcar la importància del tema proposat d’enguany relacionat amb la crisi dels refugiats i el paper que hi està jugant Girona, tal com demostra que ja ha sigut mereixedora del Premi d’Europa d’aquest any per fomentar els valors de la pau, la solidaritat i la cooperació. 

La guanyadora del primer cicle de secundària obligatòria en la categoria Flor Natural ha estat Queralt Alonso, de l’Institut Montilivi; Carla Garralaga, de La Salle, ha guanyat l’Englantina, i la Viola ha sigut per a Ona Domènech, de l’Institut Santiago Sobrequès. L’accèssit de Viola l’ha guanyat Pau Jaén, de l’Institut Santiago Sobrequés. El primer premi de prosa ha sigut per a Clara Carlas, de La Salle; el segon per a Neus Fanals, de l’Institut Montilivi; el tercer per a Anna Riera, de Maristes, i l’accèssit del tercer premi de prosa l’ha guanyat Enrique del Álamo, de Maristes Girona. 

A segon cicle de secundària obligatòria, la Flor Natural ha sigut per a Mariona Planchart, de Les Alzines; l’Englantina per a Sara Lorman, de l’Institut Vicens Vives, i la Viola per a Maria Rossell, de Les Alzines. El primer premi de prosa ha estat per a Alba Vallès, de l’Institut Montilivi; el segon per a Júlia Ibáñez, de l’Institut Vicens Vives, i el tercer per a Alex Soriano, de Bell-lloc del Pla. 

A secundària postobligatòria la Flor Natural l’ha guanyat Maria Prat, de l’Institut Vicens Vives; l’Englantina, Júlia Blancafort, de Les Alzines, i la Viola ha sigut per a Nuria Sebastià, també de Les Alzines. El primer premi de prosa l’ha guanyat Mireia Planas, de l’Institut Vicens Vives; el segon ha sigut per a Habsa Hittani, de l’Insitut Montilivi, i el tercer ha anat a mans de Mariona Canadell, de Maristes Girona. 

Tots els guardonats han rebut un llibre i una flor i una reproducció de la lletra “d” de Torres Monsó. 

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la treballadora del Servei Municipal de Biblioteques Montserrat Valentí; l’escriptor Xavier Carmaniu; la professora de l’Institut Santa Eugènia Natàlia Madrenas; el professor de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona Pep Valsalobre, i Montserrat Bertran, en representació dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Girona, han sigut els membres del jurat de l’edició d’enguany. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)