Notícies i comunicats

01/06/2017

L'Ajuntament de Girona encarrega la redacció d'un pla pilot amb propostes per reordenar la xarxa de museus de la ciutat

El consistori uneix esforços amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona per donar un nou impuls als equipaments.

Font: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona adjudicaran en les properes setmanes la redacció d’un pla d’ordenació museística que ha de servir de full de ruta per reordenar, repensar i implementar les accions de treball conjuntes de la xarxa de museus de la ciutat, cogestionada per les tres institucions. 

L’objectiu és poder gestionar tots els equipaments de manera conjunta, per tal de fer-los més eficients i poder atraure mostres temporals o disposar de més recursos per a la compra de noves peces. Amb aquest pla també es pretén ordenar els equipaments que tenen una vessant més històrica i els que tenen una vessant més artística i potenciar la ciutat en si mateixa com a patrimoni que es vol museïtzar. 

A banda dels museus consolidats, com el Museu del Cinema, el Museu d’Història de Girona i el Museu d’Art, dins del pla també s’inclouen nous espais com la Casa Pastors o l’antic Cinema Modern, i es vol convidar, també, al Bisbat de Girona i a la Universitat de Girona a fer-hi aportacions. 

NOTA: Us enviem, adjunta, una fotografia de la reunió d’avui, amb el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Ten, i el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)